Χαλκιδική: Έρευνα και διάσωση για δυο Σκοπιανούς- Παρευρέθηκαν απο ρεύμα σε επικίνδυνο σημείο της παραλίας

Έρευνες με συμμετοχή Λιμενικού και εναέριου της Πολεμικής Αεροπορίας, για δύο Σκοπιανους φίλους οι οποίοι παρασύρθηκαν και αγνοούνται μετά από βουτιά σε σημείο της παραλίας ενω συμμετείχαν σε πάρτι γενεθλίων

(09/07-19.00) Ο 25χρονος, εκ των τριών της παρέας των Σκοπιανών, εντοπίστηκε ζωντανός, και με τη βοήθεια σέρφερ, μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο απ όπου και παρελήφθη απο σκάφος του Λιμενικού, τον μετέφερε στην παραλία Νέα Σκιώνη και τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Οι έρευνες για τους δύο φιλους του, οι οποίοι παραμένουν αγνοούμενοι, συνεχίζονται. Στην περιοχή επικρατεί ισχυρός άνεμος.

Τρεις άνδρες- ηλικίας 25, 28 και 30 ετών- από τα Σκόπια είναι από το απόγευμα (09/07-16.00) αγνοούμενοι στην παραλία στο Πισείδι της Χαλκιδικής.

Η παρέα τριών φίλων από τα Σκόπια διασκέδαζε σε πάρτυ με τους τρεις άνδρες να κάνουν βουτιά στη θάλασσα, σε επικίνδυνο σημείο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δήμαρχος Κασσάνδρας με θαλάσσια ρεύματα, ακόμα και σε ημέρες με άπνοια. Στο σημείο της “μύτης” απαγορεύεται το κολύμπι, καθως τα νερά ειναι πολύ βαθιά και έχει πολύ επικίνδυνα ρεύματα, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς επικρατεί δυνατό αέρα. Ωστόσο ορισμένοι από τους τουρίστες, αγνοούν τις υποδείξεις των ντόπιων οι οποίοι αποφεύγουν την περιοχή.

Οι Σκοπιανοί είχαν καταναλώσει αλκοόλ, και παρασύρθηκαν στα ανοιχτά, με οσους βρέθηκαν  αυτόπτες μάρτυρες να μην προλαβαίνουν να ανταποκριθούν ώστε να τους ανασύρουν στην παραλία. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό και η Πολεμική Αεροπορία, με διάθεση  ενος ελικοπτέρου στις έρευνες.

Η επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοούμενων στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι στη Χαλκιδική βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα. Για τον εντοπισμό τους επιχειρούν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ψαροκάικο και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.