Χαλκίδα: Συνελήφθησαν Εφοριακοί οι οποίοι εκβίαζαν επιχειρηματίες- Η προϊσταμένη της ΔΟΥ, είχε βραβευθεί σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Εφοριακοί εκβίαζαν επιχειρηματίες και εάν “πλήρωναν” διεκπεραίωναν τις φορολογικές εκκρεμότητες τους, έχοντας αποσπάσει εκβιαστικά, σε διάστημα μόλις τριών μηνών σε 17 περιπτώσεις, €95.600

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες, που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Ως “εγκέφαλος” της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ΥΕΣΥ της ΕΛΑΣ, η 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, με “εξαπτέρυγο” την 67χρονη υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας της Υπηρεσίας της. Σημαντικό ρόλο στη δομή της συμμορίας ήταν τρεις ακόμη εργαζόμενοι της Εφορίας, ο 5χρονος Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου , ο 54χρονος Προϊστάμενος στο Τμήμα Εσόδων και 50χρονος υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας. Αναμεσά στους συλληφθέντες, 56χρονη διεκπεραιώτρια και 62χρονος λογιστής οι οποίοι ανήκαν στην υποομάδα που είχε δημιουργήσει η Αρχηγός της οργάνωσης.

Το «φακελάκι» των €10.000 “έδωσε” την Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας

Σύμφωνα με πληροφορίες του NanatiaReport.gr οι επιχειρηματίες της αρτοβιομηχανίας “Αλιμπινίσης” και της φάρμας με τα κοτόπουλα “Αγγελάκης” κατήγγειλαν τη δράση των επίορκων Εφοριακών και των συνεργών τους. Ένας από τους επιχειρηματίες της περιοχής, και θύμα της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε στους αστυνομικούς (20/05) πως είχε δώσει λευκό φάκελο με €10.000 στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, μετά από εκβιασμό που είχε υποστεί από υπάλληλους της Εφορίας.

Σε έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων εντοπίσθηκαν τα χρήματα την ύπαρξη των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει η 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας. Ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων ανάμεσα σε άλλα κατασχέθηκαν σε μετρητά ποσό σχεδόν €79.000 .

«Έτσι το κάνουμε»

Η 50χρονη κατηγορούμενη, ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2023 τα καθήκοντά της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας. Ανέφερε προφορικά κατά την εξέτασή της,  από τους Αξιωματικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι γνώριζε ότι και πριν αναλάβει οι προκάτοχοί της, ακολουθούσαν το ίδιο modus operadi, καθώς ανέφερε ότι δύο από τις συλληφθείσες υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας, την πλησίασαν και της ανέφεραν ότι, «αυτά γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια και περνούσαμε όλοι καλά. Μπορείς και εσύ να βγάζεις κάτι παραπάνω για τις δικές σου ανάγκες», και πείστηκε…

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, στην εκδήλωση κοπής πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, η 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, είχε λάβει πλακέτα βράβευσης από τον Υφυπουργό της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Σπανάκη και τη Βουλευτή Ευβοίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη. Αναφορές θέλουν το σύζυγο της Διευθύντριας ΔΟΥ Χαλκίδα, επίσης εφοριακός να υπηρετεί σε κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, για την υπόθεση, ανέφερε, «Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση».

NantiaReport.gr Mε σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας, φιλοξενούνται όλες οι πλευρές της υπόθεσης, καθώς και η άποψη υπεράσπισης, των αναφερομένων στο ρεπορτάζ.