ΧΑΛΚΙΔΑ: Εξετάζονται ύποπτοι ως δράστες της δολοφονίας του 82χρονου.

Την αισιοδοξία τους, για την εξιχνίαστη της άγριας δολφονιας του υπέργηρου Δημήτρη Αντωνιάδη, είχαν εκφράσει από τα προανακριτικά στοιχεία τα οποία είχαν στη διάθεσή τους, στην Ασφάλεια Χαλκίδας. Από το μεσημέρι (09/09) έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πατέρας και γιος- 50 και 26ετών Βούλγαροιι υποπτοι, για τη δολοφονία του 82χρονου, μέσα στο σπίτι του (07/09) Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Βούλγαροι είχαν καταγραφεί σε κάμερα Ασφαλείας του κυκλώματος που υπήρχε εγκατεστημένο στην είσοδο της πολυκατοικίας, στην οποία διέμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι. Προσήχθησαν και εξετάζονται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, με τον 26χρονο να εχει ομολογήσει τη δολοφονία του 82χρονου. Ως κίνητρο, προσδιόρισαν τη ληστεία, με τις “φήμες” για χρυσά νομίσματα τα οποία είχε στην κατοχή του ο γέροντας.

Ο 82χρονος Δημήτρης Αντωνιάδης, μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής -περίπου στις 21.20- 07/09-  αποχώρησε από καφετέρια της περιοχής, όπου είχε παρακολουθήσει τον αγώνα μπάσκετ με φίλους του. Οι δράστες που εισέβαλλαν  στην πολυκατοικία, και αιφνιδίασαν τον 82χρονο. Αποφασισμένοι για όλα, αφού βασάνισαν, χτύπησαν και φύμωσαν  τον υπέργηρο άνδρα, με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακό επεισόδιο και να χάσει τη ζωή του.

Η υπέργηρη σύντροφός του, 97ετών η οποία βρισκόταν στο σπίτι, δε μπόρεσε να αντιδράσει, με τους δράστες να την έχουν δέσει μαζί με τον 82χρονο. Οι τρεις κακοποιοί, ερεύνησαν το σπίτι, αφαίρεσαν περίπου 5000ευρώ σε μετρητά και 15 τεμάχια χρυσές λίρες, τα οποία είχε στην κατοχή του ο 82χρονος, και διέφυγαν . Τις εκκλήσεις σε βοήθεια της 97χρονης γυνάικας, άκουσαν οι γείτονες, οι οποίο μπήκαν στο διαμέρισμα, και βρήκαν νεκρό τον 82χρονο.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστή, το θύμα από τα χτυπήματα και το ισχυρό σοκ υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ ο θάντός τους προσδιορίζεται ασφυκτικός. Το υλικό από κάμερες κλειστου κυκλώματος, και την κατάθεση της συντρόφου του 82χρονου, οι Αρχές, προσδιόρισαν τον κύκλο υπόπτων με τους δράστες, αλλαδαποί, και συνεχίζουν τις αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Οι κινήσεις τους,  έχουν καταγραφεί κατά την είσβολή και τη διαφυγή τους σε βίντεο, κλειστού κυκλώματος, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην  πολυκατοικία.