Χαλάνδρι: Εντόπισαν νεκρή από θερμοπληξία, 8χρονη Ρομά σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο- Συνελήφθησαν οι Ρομά γεννήτορες της ανήλικης

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι Ρομά γεννήτορες της ανήλικης η οποία εντοπίσθηκε νεκρή απο διερχόμενο σε εγκαταλελλειμμένο όχημα

Συνελήφθη το ζευγάρι των Ρομα, η 29χρονη μητέρα και ο 27χρονος πατέρας της 8χρονης η οποία εντοπίσθηκε (12/08) νεκρή πίσω απο τον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι, κατηγορούμενοι για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Ο θάνατος της 8χρονης αποδίδεται απο τις πρώτες εκτιμήσεις σε θερμοπληξία.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η Ρομά μητέρα στην κατάθεση της αναφέρει ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι έλειπε η 8χρονη, ενώ μαγειρευε και όταν βγήκε από το παραπηγμα το μεσημέρι να την φωνάξει για φαγητό, δεν ανταποκριθηκε.

Οι Ρομα γεννήτορες και οι ομόφυλοί τους στον καταυλισμό αναζητούσαν την 8χρονη όταν την εντόπισαν χωρίς να ανταποκρίνεται, στο κάθισμα του συνοδηγού εγκαταλελλειμμένου αυτοκινήτου το οποίο ανήκε στον παππού  της 8χρονης και δεν ειχε πόμολα στις πόρτες, σταθμευμένο σε μικρή απόσταση από το παραπηγμα που ζει η οικογένεια.

Οι Ρομά έσπασαν το τζάμι στο παράθυρο και ανέσυραν την ανήλικη, την οποια μετέφεραν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, το οποίο σχηματισε δικογραφία σε βάρος των Ρομα γεννητορων της 8χρονης και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίοςτους άσκησε Ποινική Δίωξη και τους παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή, κρατούνται και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν την Τρίτη (16/08)