Αναστάτωση και ερωτήματα προκαλεί η αυτοχειρία αστυνομικού της ΔΕΕ στο κτήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εν ώρα υπηρεσίας
Ο κρότος απο τον πυροβολισμό απο το χωρο στον οποίο στεγάζονται οι κάμερες ασφαλείας στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκάλεσε αναστάτωση στους υπηρετούντες (01/06-07.20). Μετα απο έλεγχο προέκυψε οτι ο Αρχιφυλακας Λάζαρος Ντουπης, ο οποιος υπηρετούσε στο τμήμα Δακτυλοσκοπίας και Εξερευνήσεων του Εγκληματολογικού ειχε Υπηρεσία στη ΔΕΕ, πήρε τηλέφωνο τους σκοπούς στις θέσεις τους και προέβη σε αυτοχειρία, με το υπηρεσιακό του όπλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, το πρωί (01/06-05.40) μετέβη κανονικά για Υπηρεσία χωρίς η συμπεριφορά του να ενδεικνύει προβληματισμό. Κατα τη βάρδιά τους ωστο προέβη στο απονενοημένο.
Στο χωρο, δεν εχει εντοπισθεί σημείωμα που ενδεχομένως να άφησε ο 36χρονος προτού προβεί στο απονενοημένο διάβημα.
Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν ότι εχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια που προκάλεσαν την απόφαση να προβεί σε αυτοχειρία ο ενστολος της ΔΕΕ.
Ο Αρχιφυλακας περιγράφεται απο συναδέλφους του, ως στέλεχος της ΕΛΑΣ, χωρίς εντάσεις με τους συνάδελφοί του, ενω σχεδίαζε διακοπές ενόψει του Αγίου Πνεύματος. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ανηλίκου.
Αναμένεται ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.