Αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή με γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό στο Ίδρυμα Μητσοτάκη

Ο σκοπός εξωτερικά του Ιδρύματος «Κων/νος Μητσοτάκης» διέκρινε ύποπτο άτομα ενώ επιχειρούσε πυροδότηση με φωτιά, σε ύποπτο αντικείμενο στην περίμετρο του χώρου και άμεσα ενημέρωσε τις αρμόδιες Υπηρεσίες

Ολοκληρώθηκε (26/02-23.15) ο έλεγχος από το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και όπως διακριβώθηκε κατά την αυτοψία των πυροτεχνουργών, το ύποπτο αντικείμενο το οποίο εντόπισε ο σκοπός εξωτερικά του Ιδρύματος «Κων/νος Μητσοτάκης» ήταν αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή , αποτελούμενη από γκαζάκια, μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα. Με το ρομποτάκι εξουδετέρωσης του ΤΕΕΜ πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη, σε διάσπαση της αυτοσχέδιας εμπρηστικής κατασκευής.

Νωρίτερα ο σκοπός του Ιδρύματος εντόπισε κουκουλοφόρο ο οποίος στην παρουσία του Αστυνομικού επιχείρησε να απομακρυνθεί και ακολούθησε καταδίωξη, ωστόσο διέφυγε. Ο Αστυνομικός προχώρησε σε κατάσβεση της φωτιάς έγκαιρα και ειδοποίησε το Κέντρο της Υπηρεσίας του ενώ στο χώρο κλήθηκε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια “αλληλέγγυων” σε συμπαράσταση του καταδικασμένου για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.