«Αυτό το παλικάρι, είναι ο δικός μου, σημερινός ήρωας, καθώς έπεσε στο ρέμα, ανέσυρε το θύμα και μέχρι να φτάσουμε (ΕΚΑΒ) έκανε συμπιέσεις»

Διασώστες της Πυροσβεστικής, πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ και διασώστες του ΕΚΑΒ μετέβησαν στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, σε ανάσυρση του άνδρα ο οποίος παρασύρθηκε μς το όχημά του, από τα ορμητικά νερα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία

Διασώστες του ΕΚΑΒ, κλήθηκαν να παραλάβουν τον άνδρα που ανέσυραν Πυροσβέστες καθώς νωρίτερα παρασύρθηκε με το όχημά του, από τα ορμητικά νερά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Ωστόσο η μαρτυρία της επικεφαλής διασώστριας του ΕΚΑΒ Στέλλας Χαριτίδου, για τον νεαρό Πυροσβέστη, είναι αφοπλιστική.

«Αυτό το παλικάρι, στον κόκκινο κύκλο στην φωτογραφία, είναι ο δικός μου, σημερινός ήρωας. Δεν ξέρω το όνομα του. Όμως με συγκίνησε με την αυταπάρνηση του, καθώς χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσε στο ρέμα, ανέσυρε το θύμα και μέχρι να φτάσουμε εμείς (ΕΚΑΒ) έκανε συμπιέσεις. Αυτός ο νεαρός, μάλλον ούτε 20 χρόνων, είναι ο γιος που θέλω να έχω. Είμαι περήφανη για αυτόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, καθώς πάρα την συντονισμένη προσπάθεια αναζωογόνησης από την ομάδα του ΕΚΑΒ, ο επίσης νέος άνδρας δεν ανένηψε, αυτό το νέο παιδί, μας δίδαξε με τον αυθορμητισμό του και το θάρρος του, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν θα σκεφτούν και δεν θα λογαριάσουν τον κίνδυνο για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους.
Στους γονείς του θέλω να πω, ότι έχουν ένα αστέρι στο σπίτι τους και στον ίδιο, ότι μου έδωσε μεγάλη δύναμη κι ελπίδα ότι έχουμε ακόμα πιθανότητες ως κοινωνία να τα καταφέρουμε…
Μπράβο μικρέ!
Στην ομάδα μου, τους Διασώστες μου, θέλω να πω μόνο ευχαριστώ! Εσείς είστε τα δικά μου αστέρια…», σημειώνει η διασώστριας του ΕΚΑΒ Στέλλας Χαριτίδου, και παραθέτει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ2.