Αύριο η παράδοση παραλαβή, από τον απερχόμενο Βασίλη Κικίλια στον επερχόμενο Γιάννη Πανούση για το Υπουργείο Προστασία Πολίτη

Οι εξελίξεις για τη νέα κυβέρνηση εκτός από τα “νέα” πρόσωπα, σε “νέες” θέσεις, στη “νέα” τάξη.. περιλαμβάνει και “νέες” τακτικές. Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η παράδοση παραλαβή των χαρτοφυλακίων, στους επερχόμενους Υπουργούς, αναμένεται “κεκλεισμένων των θυρών” ενώ σε άλλες περιπτώσεις με εξαιρετικά “λιτές” τελετές.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις δια στόματος Νίκου Παππά, έχει προσδιορισθεί (27/01-17.00) η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης με τα νέα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα. Ενώ την επόμενη ημέρα (28/01) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Ωστόσο προϋπόθεση, είναι η ανάληψη καθηκόντων των επερχόμενων από τους προκατόχους τους. Μέχρι -την προηγούμενη κυβέρνηση- είχε εφαρμοσθεί η τελετή παράδοσης παραλαβής από τους απερχόμενους στους επερχόμενους Υπουργούς με δημοσιογραφική κάλυψη. Σε μια σεμνή τελετή, ο τέως ευχαριστούσε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, όλο αυτό το διάστημα ως Υπουργός και παρέδιδε στον επερχόμενο.
Σύμφωνα με την εικόνα που μέχρι στιγμής επικρατεί, η προγραμματισμένη τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το Νίκο Δένδια στον Πάνο Καμμένο θα τελεστεί υπό το τριήμερο πένθος που έχει κηρυχθεί για τους δύο πεσόντες πιλότους της ΠΑ- Σμηναγούς Αθανάσιο Ζάγκα και Παναγιώτη Λάσκαρη, στη διακλαδική στρατιωτική άσκηση της Ισπανίας (26/01).
Σε ότι αφορά ωστόσο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, από τον Βασίλη Κικίλια στο Γιάννη Πανούση, θα πραγματοποιηθεί αύριο (28/01) νωρίς το μεσημέρι( περίπου στις 12.00) ενω τέθηκε και η πρόταση η οποία απορρίφθηκε εκ του αποτελέσματος, να γίνεται “κεκλεισμένων των θυρών”.
Με την ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του απερχόμενου Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας προς τον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Πανούση, τον οποίο συνεχάρη, ενώ του εξέφρασε ευχές για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.
Ωστόσο τόσο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όσο και της Πυροσβεστικής, βρέθηκαν από νωρίς σε “επιχειρησιακή ετοιμότητα”, ώστε οι Αξιωματικοί, να βάλουν τις “μεγάλες στολές” και ένστολοι να παραταχθούν απέναντι στο νέο πολιτικό τους προϊστάμενο, της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Σημ. Καλή σταδιοδρομία τόσο στον απερχόμενο Βασίλη Κικίλια, όσο και στον επερχόμενο Γιάννη Πανούση. Ωστόσο, ως είθισται, ο επερχόμενος κρίνεται- εκ του έργου του-, ως απερχόμενος, και όχι με την ανάληψη καθηκόντων.
Άλλωστε όλοι, ξεκινούν με τις καλύτερες των προθέσεων..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport