Αυλώνας: Να πίνει τσίπουρα συνέλαβαν οι Αλβανοί Αστυνομικοί το “βιαστή με το τατουάζ” και ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ το ανακοίνωσε

Σε πολυκατοικία στον Αυλώνα της Αλβανίας έπινε τσίπουρα μόνος του, ο “βιαστής με το τατουάζ” του Παλαιού Φαλήρου, όταν σε επιχείρηση της Αλβανικής αστυνομίας συνελήφθη

Ο 45χρονος Spartak D., συνελήφθη τα μεσάνυχτα (ώρα Αλβανίας, 01/11-00.00) και παραδόθηκε περίπου στις 02.30 στις Ελληνικές Αρχές στο διασυνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Ο ίδιος είχε καταφύγει στο διαμέρισμα της μητέρας του, στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στον Αυλώνα της Αλβανίας, και είχε μαζί του τσίπουρο, ουίσκι, ξηρά τροφή και κονσέρβες. Περίοικοι αν και ο 45χρονος δεν έβγαινε τακτικά από το διαμέρισμα, ή επέλεγε να κινείται αργά το βράδυ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, τον είχαν “αναγνωρίσει” από φωτογραφίες που είχαν δημοσιεύσει τα Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, και δήλωσαν στην Αλβανική Αστυνομία την παρουσία του στο χώρο. Ενώ οι Αρχές είχαν εντοπίσει την παρουσία του στο χώρο από τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου και προχώρησαν σε αστυνομική επιχείρηση τη ξημερώματα (01/11)

Ο καταζητούμενος “βιαστής του Π.Φαλήρου” στην παρουσία των Αστυνομικών έξω από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε, δεν ανταποκρίθηκε και χρειάστηκε η παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να παραβιάσουν την πόρτα ασφαλείας και να τον συλλάβουν.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι ο 45χρονος Αλβανός δήλωσε οικειοθελώς έκδοσή του στην Ελλάδα, αμέσως μετά τη σύλληψή του από τους Αλβανούς Αστυνομικούς. Αφού ταυτοποιήθηκε απο τα δακτυλικά του αποτυπώματα, ενημερώθηκαν οι Ελληνικές Αρχές και ακολούθησε η διαδικασία έκδοσής του στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αλβανική Αστυνομία, αναφέρεται, «Κατά τη διάρκεια επικοινωνίας στα μεσάνυχτα του Διευθυντή της Αλβανικής Αστυνομίας Ταγματάρχη Muhamet Rrumbullakou, με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα, έγινε αναφορά στην επαγγελματική ανταπόκριση της αλβανικής αστυνομίας. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας ευχαρίστησε το Διευθυντή της Αλβανικής Αστυνομίας, για την άμεση ανταπόκριση και την επιχειρησιακή ανταπόκριση της Αλβανικής Αστυνομίας, ενέργειες που αυξάνουν την αξιοπιστία στους ομολόγους τους, ενισχύουν τη διακρατική συνεργασία και αναβαθμίζουν την εικόνα της Αλβανικής Αστυνομίας διεθνώς», αναφέρεται μεταξύ αλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αλβανική Αστυνομία.

Ο Αλβανός Spartak D., όπως είχε διαπιστωθεί από τις  Ελληνικές Αρχές είναι “περάσει” (27/101) με τη βοήθεια δύο ατόμων, το Διασυνοριακό Σταθμό της Κακαβιάς στην Αλβανία. Καθώς ακόμα δεν είχε ταυτοποιηθεί από τις Ελληνικές Αρχές, ως δράστης δύο επιθέσεων και βιασμού στο Π.Φάληρο, κατευθύνθηκε στον Αυλώνα, τόπο καταγωγής της μητέρας του, όπου και συνελήφθη τα ξημερώματα τη Τρίτης (01/11).

Με tweet του νωρίς το πρωί (01/11) ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τη σύλληψη του Αλβανού βιαστή σε μια επιχείρηση που ολοκλήρωσαν οι Αλβανικές Αρχές.

«Καλό μήνα. Ύστερα από μεθοδική έρευνα και την ταυτοποίηση του δράστη και με άριστη συνεργασία με τις αλβανικές αρχές ασφαλείας, βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού της γυναίκας στο Παλαιό Φάληρο. Θα οδηγηθεί στην ελληνική δικαιοσύνη για την άνανδρη, απάνθρωπη και εγκληματική συμπεριφορά του», αναφέρει στο tweet του ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ.