Αττική: Διακοπή της κυκλοφορίας από το “τελεφερικ”- Σε εξέλιξη η επιδείνωση του καιρού

Σε εξέλιξη το έκτακτο καιρικό φαινόμενο που πλήττει και την Αττική ενώ χιονίζει από τα ξημερώματα στην Ήπειρο και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κατά τόπους ισχυρό παγετό και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις

Από ανακοίνωση της Τροχαίας (09/03-07.00), λόγω χιονόπτωσης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ.Πάρνηθος από το ύψος του Τελεφερικ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με έκτακτη δελτίο Επιδείνωσης Καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (08/03- εδώ), είχε προβλέψει επιδείνωση του καιρού με το σύστημα “Φίλιππος” από το πρωί της Τετάρτης (09/03) έως την Κυριακή (13/03), με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σταδιακά την Αττική, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και την Εύβοια.

Ενώ με ανακοίνωση που εξέδωσε η διαχείριση της Νέα Οδός, συνιστούσε προς του οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν, προσοχή αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Για τους οδηγούς που θα πρέπει να ταξιδέψουν, συνιστούμε για λόγους ασφαλείας, να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζουμε ότι:
Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.
Υπενθυμίζεται ότι χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, είναι στη διάθεσή σας και εδώ. Πληροφορίες για τους Χώρους Προσωρινής Στάθμευσης και τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργούμε συντηρούμε και διαχειριζόμαστε (εδώ.