Αθήνα: Στάθμευσαν δίπλα στο Porsche και του έκλεψαν €8500

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν από τη Μπενάκη, στα Εξάρχεια.

Βρέθηκε στην Ελλάδα, για να διευθετήσει επιχειρηματικές του υποχρεώσεις καθώς ο Ελληνας Χ.Σ, δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία.
Την περασμένη Παρασκευή (27/12), στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μέτρα από την πλατεία Ομονοίας, στην κεντρική λεωφόρο που ενώνει οδικά με την περιοχή του Συντάγματος, ο επιχειρηματίας, είχε ολιγόλεπτη στάση με το Porsche του, μπροστά από κεντρικό ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει.

Το μικρού κυβισμού όχημα, με τους τρεις μελαψούς αλλοδαπούς, δεν του προκάλεσαν ανησυχία, όταν στάθμευσαν πίσω από το πολυτελές όχημά του. Με πρόσχημα τη στάθμευση του οχήματός τους, ένας από τους  επιβαίνοντες- τον αναφέρει ως Αλγερινό υπήκοο- έπιασε συζήτηση στον επιχειρηματία, ενώ οι δύο ομοεθνείς συνεργοί του, άνοιξαν το πορτπαγκαζ του Porsche και αφαίρεσαν τσάντα με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ποσό 8.500ευρώ, όπως καταγγέλλει το θύμα.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν από τη Μπενάκη, στα Εξάρχεια. Ο επιχειρηματίας, προχώρησε σε καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, με τους δράστες να αναζητούνται.
Όπως έχει προκύψει από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για τα μέλη εγκληματικής ομάδας των Αφρασιατών που έχουν αναπτύξει παραβατική δραστηρίοτητα στο κέντρο της Αθήνας. Όπως έχει προκύψει κατά την αστυνομική προανάκριση και από μαρτυρίες θυμάτων οι δράστες έχουν προσεγγίσει γυναίκες με ποινικό μητρώο- στην πλειοψηφία τους τοξικοεξαρτώμενες- έναντι μικρού αντιτίμου η με τη μορφή “εξυπηρέτησης” οι αλλοδαποί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενοκιάζουν ή αγοράζουν στα στοιχεία τους αυτοκίνητα με τα οποία κινούνται στο κέντρο της πόλης στα όρια των Εξαρχείων και διαπράττουν κλοπές και ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών.