Αθήνα: Οπαδοί του ΠΑΟΚ συνοδεία Αστυνομικών σε πορεία στο κέντρο

Στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Ομονοίας περί τους 300 οπαδούς του ΠΑΟΚ προχώρησαν σε πορεία με τη συνοδεία Αστυνομικών και Αύρα της ΕΛΑΣ.

«Απόβαση» στην Αθήνα, 30 ώρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έπιασε εξ απήνης την Αστυνομία με την παρουσία τουλάχιστον 5 πούλμαν (με 50 οπαδούς το καθένα) και περισσότερους από 250 οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η παρουσία των οπαδών στην Αθήνα, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το ποιος επέτρεψε και πως τα πούλμαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φτάσουν στην Αθήνα, καθως διέσχισαν τη μισή Ελλάδα, χωρίς να διαθέτουν εισηγήτρια με τη διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ. Με καθυστέρηση η Αστυνομία στην Εθνική Οδό απαγόρευσε την κυκλοφορία σε όσα λεωφορεία ακολούθησαν, ώστε να αποτρέψει οπαδικά επεισόδια.

Παραμονή του τελικου Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό (21/05) οπαδοί του ΠΑΟΚ, παρά την απόφαση της αστυνομίας να επιβάλει απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων σε δρόμους της Αθήνας ενόψει του μεγάλου αγώνα, πραγματοποίησαν πορεία προς την Ομόνοια από τη Μενάνδρου, όπου βρίσκεται ο σύνδεσμος της ομάδας.

Αν και στα κοινωνικά δίκτυα υπήρχαν αναφορές για επικείμενη μετακίνηση οπαδών, τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη  και Αθλητισμού, παρέλειψαν να εκπονήσουν σχέδιο περιορισμού των οπαδών της ομαδας της Θεσσαλονίκης, να μεταβούν οργανωμένα στην Αθήνα.

Άλλωστε ήταν το 2018, οταν οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ συνεπλάκησαν στην περιοχή της Ομόνοιας και στην οδό Μενάνδρου, με σοβαρές ζημιές χωρις τραυματισμούς.

Απο την ΕΛΑΣ ισχύει απαγόρευση συναθροίσεων και κλείσιμο σταθμών του ΗΣΑΠ ενόψει του τελικού (21/05- 21:00 έως τις 6:00 την Κυριακή(23/05).

Σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).
Η απαγόρευση επιβάλλεται «καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην πόλη των Αθηνών» ενόψει του τελικού Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών, στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (22/05- 21:00).

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, το Σάββατο (22/05) θα κλείσουν στις 17:30 οι σταθμοί του ΗΣΑΠ, Ειρήνη και Νεραντζιώτισσα ενω για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστοί οι δύο σταθμοί, οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.