Αθήνα: Οικοδόμοι επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς της ΥΜΕΤ και της ΟΔΟΣ, κι επενέβησαν τα ΜΑΤ- Κλειστή η Σταδίου

Επίθεση από οργανωμένους οικοδόμους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, δέχθηκαν αστυνομικοί της ΟΔΟΣ και της ΥΜΕΤ, με παρέμβαση της ΥΑΤ και χρήση χημικών σε απώθηση των ταραξιών

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (31/05) έξω από το Υπουργείο Εργασίας μέλη του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας , είχαν συγκεντρωθεί σε προγραμματισμένη (18:00) συγκέντρωση σε διαμαρτυρία για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών από τα μέλη του συνδικάτου, οι οικοδόμοι άδειασαν από μπετονιέρα υγρό μπετό και προχώρησαν σε βανδαλισμό στα ρολά του της εισόδου του Υπουργείου. Δυνάμεις της ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ με εντολή του Διευθυντή Μέτρων δέχθηκαν επίθεση από του οικονόμους. Με παρέμβαση μελών δύο διμοιριών της ΥΑΤ με περιορισμένη χρήση χημικών έγινε απώθηση των οικοδόμων, ενώ ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ οικοδόμων και αστυνομικών .

Η κίνηση στην οδό Σταδίου, διεκόπη ενώ διαβιβάστηκε εντολή προς τα πληρώματα της ΕΛΑΣ να αποφεύγουν τη διέλευση από την περιοχή του κέντρου, κατά την αποχώρηση των οικοδόμων, οι οποίοι αποχώρησαν προς την Ομόνοια. Εξωτερικά του Υπουργείου Εργασίας παραμένουν δυνάμεις της Αστυνομίας.