ΑΤ Δάφνης: Συνελήφθη η φιλόλογος “αρνητής χρήσης μάσκας”

Υποβλήθηκε σε βάρος της φιλολόγου, μήνυση από τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού, ύστερα από καταγγελίες των μαθητών της
Στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης οδηγήθηκε (23/10-20.00) η Φιλόλογος του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού, η οποία παρά τις συστάσεις συναδέλφων της, του Διευθυντή του Σχολείου και των μαθητών της, να ακολουθήσει τις οδηγίες του Υπουργείου για χρήση μάσκας κατά την παράδοση μέσα στην τάξη, δήλωνε “αρνητής χρήσης μάσκας”.
Οι μαθητές Τμήματος του 1ου ΕΠΑΛ, σε διαμαρτυρία, επέλεξαν κατά την παράδοση της Παρασκευής (23/10) να αποχωρήσουν από τη σχολική αίθουσα , με την εκπαιδευτικό να τους βάζει απουσία , αντιμετώπιση που προκάλεσε την αντίδραση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού. Ενώ όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, με πρωτοβουλία τους και πρόταση να της αγοράσουν μάσκα τους απάντησε, «Πάρτε μου μάσκαρα». Σύμφωνα με τους μαθητές, πρόσφατα προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους, με αίτημα τη συμμόρφωση της εκπαιδευτικού , ωστόσο η καθηγήτρια δήλωνε “αρνητής” του κορονοϊού και ιδεολογικά αντίθετη στη χρήση μάσκας.
«Της ζητούσαμε να φορέσει μάσκα στην αίθουσα και αρνιόταν. Λέει, “δεν υπάρχει κορωνοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς”. Πήγαμε να της μιλήσουμε και μας πέταξε έξω από την τάξη», σημειώνουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ, ενώ σχετικές συστάσεις για χρήση μάσκας στην καθηγήτρια είχαν γίνει και από τον Διευθυντή του Σχολείου, χωρίς να συμμορφώνεται.
Σε βάρος της εκπαιδευτικού σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ όπως αναφέρεται από τη Σχολική κοινότητα, η συγκεκριμένη καθηγήτρια είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για ανάλογο παράπτωμα. Η υπόθεση της φιλολόγου του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού, παραπέμφθηκε και θα εξεταστεί και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .