Αστυνομία Ζώων – Ένα ιδιωτικό project για την εφαρμογή και τήρηση του νόμου που αφορά αδέσποτα και οικόσιτα ζώα

Αστυνομία Ζώων, ένα ιδιωτικό project για άμεση λύση σε επίπεδο Δήμων στη αντιμετώπιση της κακοποίησης ζώων

Η δημιουργία της Αστυνομίας Ζώων, δεν έχει σχέση με κρατική Αρχή ή τμήμα Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για προσωπική και ιδιωτική πρωτοβουλία, του ακτιβιστή Παναγιώτη Μήλα- όπως ο ίδιος έχει δηλώσει- γνωστός κυρίως μέσω διαδικτύου για τη φιλοζωική του δράση. Ο ίδιος προανήγγειλε τις διεργασίες για την υλοποίηση του project του στα κοινωνικά δίκτυα. Αρχικά δημιουργήθηκε (17/02) σελίδα και λογαριασμός σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το όνομα «Αστυνομία Ζώων» .  Πρώτη ανάρτηση της συγκεκριμένης σελίδας, ένα βίντεο του ακτιβιστή με σκύλο που είχε δεχθεί πυρά (15/02) στο Σχηματάρι Βοιωτίας με το δράστη να έχει συλληφθεί.

Ο ίδιος δηλώνει ότι τίθεται επικεφαλής -διοικητής της “Αστυνομίας Ζώων”

«Για να λειτουργήσει η Αστυνομία Ζώων χρειάζεται ένας Δήμαρχος με όραμα για να κάνει το πρώτο βήμα», τονίζει ενώ αναφέρει ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κωστής Μπακογιάννης έχει δείξει ενδιαφέρον για το project του. Υποστηρικτής του συγκεκριμένου project είναι και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως αναφέρουν, το project δημιουργίας της Αστυνομίας Ζώων, σε συνεργασία του ακτιβιστή με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  μπορεί να ξεκινήσει άμεσα χωρίς καμία έγκριση από το κράτος και χωρίς κονδύλια.

Στην Αμερική λειτουργεί ανάλογο πρόγραμμα για την προστασία των ζώων

Οπως ο ακτιβιστής υποστηρίζει, οι απαιτήσεις για την υλοποίηση του project είναι έξι άτομα – τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι και δύο δημοτικοί αστυνομικοί. Δύο ομάδες των τριών για να καλύψουν την πρωινή και την απογευματινή βάρδια. Οι αρμοδιότητές τους θα είναι ανάλογες όσων ο Νόμος ορίζει για την προστασία αδεσπότων και οικόσιτων ζώων, σε απόλυτη συνεργασία με τις επίσημες Αρχές.