Η “αστυνομικίνα” προκαλεί διαρκή πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ.

Προκειται για τουλαχοστον ηγετικό στέλεχος των συμμοριών, που εξαπατούν πολίτες, ανά την Ελλάδα, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για να… απαλλάξουν συγγενείς τους από τις νομικές συνέπειες τροχαίων, που δήθεν προκάλεσαν…
Η γυναίκα αυτή, που υποδύεται την αστυνομικίνα και συνήθως την… αξιωματικό υπηρεσίας, τηλεφωνεί σε ανύποπτους πολίτες και με μεγάλη πειθώ, καταφέρνει σε αρκετές περιπτώσεις να εξαπατήσει τα θύματά της, αφού πρώτα τα σοκάρει με αυτά που τους λέει.
Συνήθως επίσης, για την παραλαβή των χρημάτων του… λαδώματός της, μέσα σε φακέλους ακόμη και μέσα σε κάδους σκουπιδιών(!), στέλνει μέλη της οργάνωσης, που παίζουν το ρόλο του «εισπράκτορα»!
Όταν τύχει και συλληφθούν επ αυτοφώρω και δέχονται ερωτήσεις γι αυτή την… αστυνομικίνα, δηλώνουν άγνοια κι έτσι εξακολουθεί να μένει στο απυρόβλητο, έτοιμη ανά πάσαν στιγμή να… σηκώσει το τηλέφωνο!
Τελευταία της «χτύπημα» ήταν, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών υπηρεσιών, στην περιοχή του Πολυκαστρου, όταν επικοινώνησε με 84χρονο, στον οποίο… αράδιασε το παραμύθι, ότι ο εγγονός του ήταν υπαίτιος τροχαίου δυστυχήματος!
Τον… καθησύχασε όμως, λέγοντάς του ότι όλα μπορούσαν να μείνουν στο σκοτάδι αν δεχόταν να την… λαδώσει με ποσό κάπου στις 3.000 ευρώ. Ο ηλικιωμένος πράγματι άφησε τα χρήματα στο σημείο που του είπε η… αξιωματικός και είδε συνεργούς της να τον παραλαμβάνουν.
Την ίδια γυναίκα, ψάχνουν και οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλία και στη Μαγνησία, όπου έχει «χτυπήσει» αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό. Στη Λάρισα, τηλεφώνησε σε 70χρονο, τον οποίο έπεισε ότι ο γιος του προκάλεσε τροχαίο και του απέσπασε τις οικονομίες του, ενώ στον Αλμυρό Μαγνησίας με τον ίδιο τρόπο έπεισε 80χρονη ότι η… ανηψιά της είχε εμπλακεί σε τροχαίο.
΄Όπως φαίνεται, είναι η ίδια που είχε τηλεφωνήσει και στην Πάτρα, σε πατέρα παιδιού, αλλά εκείνος αντελήφθη την απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία.
Συνελήφθησαν… εισπράκτορες του κυκλώματος και βέβαια όχι η ίδια, που φαίνεται να έχει… αναλώσιμα μέλη.
Υπενθυμίζεται ότι και στην… καρδιά της Αθήνας, χτύπησαν οι απατεώνες, που εμπλέκουν τα παιδιά ανύποπτων πολιτών σε σοβαρά τροχαία. Αυτή τη φορά στόχος τους, μία 67χρονη γυναίκα, που μένει στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Προφασίστηκε ο άγνωστος ότι ήταν αστυνομικός και της ανέφερε με επιτακτικό ύφος ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο και είχε σκοτώσει ανήλικο. Ο… αξιωματικός είπε ότι μπορεί να αποφύγει τις νομικές συνέπειες αν δώσει 3.500 ευρώ ως «λάδωμα» για να αφεθεί ελεύθερος.

_________________

* Πέτρος Καρσιώτης/ alphafreepress.gr