“Αστυνομικοί ανήμερα της ονομαστικης τους εορτής, για 8η συνεχόμενη χρονιά, δεν έκαναν τραπέζι σε φίλους και συγγενείς, ούτε βγήκαν για ποτό. Ήταν στην Υπηρεσία έτοιμοι για όλα”

..”φωτογραφία που αγγίζει εκατοντάδες -ισως χιλιάδες – αστυνομικών που χθες ανήμερα της ονομαστικης τους εορτής βρίσκονταν στην Υπηρεσία για 8η συνεχόμενη χρονιά. Που δεν έκαναν τραπέζι σε φίλους και συγγενείς, ούτε βγήκαν για ποτό. Ήταν στην Υπηρεσία έτοιμοι για όλα”..

Ως αντισυμβατικος χαρακτήρας που είμαι και πνεύμα αντιλογίας, θα πάω κόντρα στο ρεύμα της εποχής και δεν θα αναρτήσω φωτογραφία με προσφυγοπουλο αγκαλιά για να δείξω αλληλεγγύη- και να πάρω πολλά like – στην πιο ευάλωτη ομάδα ανθρώπων του πλανήτη (παιδιά πρόσφυγες), το αν προσέφερα στους συνανθρώπους μου δεν χρειάζεται να το ξέρει όλος ο κόσμος, το ξέρω εγώ και εκείνοι .

Σήμερα που βρήκα χρόνο κάνω ανάρτηση την χθεσινή μου φωτογραφία που αγγίζει εκατοντάδες -ισως χιλιάδες – αστυνομικών που χθες ανήμερα της ονομαστικης τους εορτής βρίσκονταν στην Υπηρεσία για 8η συνεχόμενη χρονιά. Που δεν έκαναν τραπέζι σε φίλους και συγγενείς, ούτε βγήκαν για ποτό. Ήταν στην Υπηρεσία έτοιμοι για όλα (γιατί δεν υπάρχουν ακινδυνες βάρδιες, ούτε είναι σίγουρο πως θα γυρίσουμε πίσω) ακόμα και αυτή την σημαντική μέρα για τον κάθε άνθρωπο που έρχεται μόνο μια φορά τον χρόνο. Χρόνια πολλά λοιπόν από εμένα σε όλους τους Νικοληδες και τις Νικολετες του Σώματος.
Υγ. Τώρα αν σε λένε Νίκο , έχεις γενέθλια 17/11 και είσαι αστυνομικός τράβα παίξε Λόττο….

__________

* Νίκος Μπαλούρδος, Συνοριακός Αρχιφύλακας/ ΠΟΣΥΦΥ