Αστεροσκοπείο: Είχαμε προειδοποιήσει από τις 18 Ιουλίου για τη δασική πυρκαγιά στην Πεντέλη

Με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναφέρει ότι είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στη δασική έκταση της Πεντέλης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00).

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για έγκαιρη ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης της καταστροφής προς τις μονάδες και φορείς που μάχονται στο πεδίο της αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας με την ευχή να τελειώσει και να περιοριστεί το πρόβλημα στην περιοχή το συντομότερο. Καλή δύναμη στους ηρωικούς πυροσβέστες.

Μπορείτε να βλέπετε καθημερινά τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς μέσω της διαδραστικής εφαρμογής του BEYOND (εδω). Το μοντέλο αναπτύχθηκε το 2020 και προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500m.»