Άστεγος ενημέρωσε την ΑΔ για διάρρηξη στο Θέατρο “Κατω από τη γέφυρα”

Ο σστεγος αντιλήφθηκε τη διάρρηξη κι ενημέρωσε την Αστυνομία για την εισβολή διαρρηκτών σε θέατρο, στο Ν.Φάληρο.

Για #€300-400 εισπράξεις από τα ταμεία του θεάτρου, και εξοπλισμό, διαρρήκτες εισέβαλαν με αυτοκίνητο, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο Θέατρο “κάτω από τη γέφυρα”

Αρχικα οι δράστες, προσέκρουσαν στην πρόσοψη του θεάτρου του ηθοποιού Νίκου Δάφνη, στο Ν.Φάληρο και κατέβασαν τις πόρτες.

4717391

Σε απόσταση μόλις δέκα μέτρων από το θέατρο κοιμόταν ο άστεγος κ. Γιάννης. Μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει  ειδοποίησε την Αμεση Δράση και πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ μετέβησαν αμεσα στο χώρο. Αναζητήσεις για τους δράστες της διάρρηξης ανέφεραν την περιγραφή των δραστών- νεαρής ηλικίας επιβαίνοντες σε όχημα με “κόκκινες πινακίδες”- μειωμένης φορολογίας, από τις περιγραφές του κ.Γιαννη.

Ο κ. Γιάννης, Αιγυπτιώτης Έλληνας, μιλάει πέντε γλώσσες, ωστόσο κατέληξε άστεγος λόγω ανεργίας

Στη σελίδα του θεάτρου στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτηρίζουν “ήρωά τους” τον κ.Γιαννη και τον ευχαριστούν για τη συμβολή του στη σύλληψη των δραστών της διάρρηξης.

Ο κύριος Γιάννης ο πρωταγωνιστής της ημέρας. Ο ήρωας μας. Μας έσωσε. Κύριε Γιάννη respect.”, με στίχους από τις “Θερμοπύλες” του Καβάφη. Ο ηθοποιός, Νίκος Δάφνης, υποστήριξε ότι οι δράστες “πεινάνε, κανείς δεν σπάει την πόρτα ενός θεάτρου για να πάει στα μπουζούκια”.

Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν το πρωί της ιδίας ημέρας και το θέατρο “κάτω από τη Γέφυρα”, υποδέχτηκε περίπου 150 μαθητές, στην παράσταση “Ο έμπορος της Βενετίας”.