Ασπρόπυργος: Ξεκινούν τα έργα για τις νέες Δικαστικές Φυλακές Αθηνών, σε αντικατάσταση των Φυλακών Κορυδαλλού

Κατεδαφίζονται τα κτίρια στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο και μπαίνουν θεμέλια για το νέο υπερσύγχρονο Σωφρονιστικό Κατάστημα των Δικαστικών Φυλακών Αθηνών

Η κατασκευή του Δικαστικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Αθηνών, το υπερσύγχρονο Σωφρονιστικό Κατάστημα, το οποίο θα αντικαταστήσει τις Φυλακές Κορυδαλλού, ξεκινάει με τη θεμελίωση (19/11-10.30) στην πρώτη κατεδάφιση κτιρίων της παλαιάς βάσης του ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 18 στρεμμάτων. Θα περιλαμβάνει κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες, ενώ θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο. Πολύ σημαντική είναι η κατασκευή 7 δικαστικών αιθουσών ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του 2022».

Σε εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη θεμελίωση των εγκαταστάσεων, θα παραστεί ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.