Ασπρόπυργος: Συνελήφθη αθλητής για εμπορία κοκαΐνης

Αθλητής του μπέιζμπολ, Αθηναϊκής ομάδας, ήταν ο τελικός αποδέκτης 27 κιλών κοκαΐνης, ποσότητα η οποία μεταφέρθηκε με κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική η οποία εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε, στον Ασπρόπυργο.

 

Κρυμμένη ποσότητα 27 κιλών κοκαΐνης, στα εσωτερικά τοιχώματα σιδερένιων σωληνώσεων (σκραπ), έμφορτα σε κοντέινερ, “ελεγχόμενη μεταφορά” υπό την διακριτική εποπτεία της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών (DEA)- από εσωτερική πληροφόρηση για το φορτίο του-ταξίδεψαν από τη Λατινική Αμερική στον Ασπρόπυργο. Άμεσα κινήθηκε η Δίωξη Ναρκωτικών, και οργανώθηκε η επιχείρηση για τη σύλληψη του παραλήπτη της ποσότητας ναρκωτικών.

Συνελήφθη ως ο τελικός αποδέκτης της ποσότητας 27 κιλών κοκαΐνης,  38άχρονο αθλητής της Αθηναϊκής ομάδας μπέιζμπολ, μαζί του συνελήφθησαν δύο ακόμα υπήκοοι Γουιάνας ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι η μεταφορά ήταν “δοκιμαστική” ενώ οι ιδιες πηγές σημειώνουν ότι εξετάζεται να είχε προγραμματιστεί η μεταφορά ποσότητας μισού τόνου κοκαΐνης, με αναμενόμενη άφιξη, τις επόμενες μέρες στη χώρα μας.

Ο 38άχρονος αθλητής -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ήθελε να γίνει ο «βασικός παίκτης της παραλίας», στη διακίνηση της κοκαΐνης σε κοσμικούς κύκλους των Νοτίων Προαστίων καθώς διατηρούσε επαφές με καλλιτέχνες καθώς και με εφοπλιστικούς και επιχειρηματικούς κύκλους. «Από καθαρή “συγκυρία”», σημειώνουν οι Αστυνομικοί, δεν συνελήφθησαν και πρόσωπα από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο.

 

 

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport