ΑΣΟΕΕ: Σε ποινική υπόθεση που εχει ανατεθεί στη Δικαιοσύνη αποδίδει την επίθεση ο καθηγητής

Πρωτη προφορική κατάθεση στους αστυνομικούς έδωσε ο καθηγητής της ΑΣΣΟΕ ο οποίος μετέβη στον Ευαγγελισμό, μετά την επίθεση εντός του αμφιθεάτρου της Σχολής ενώ παρέδιδε μάθημα

Ο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΣΟΕ Αναστάσιος Δράκος, φέρεται να έχει κατέθεσε στις Αρχές την εκτίμησή του ότι η επίθεση σε βάρος του (11/01-13.30) εντός του αμφιθεάτρου της Σχολής ενώ παρέδιδε μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, σχετίζεται με υπόθεση σε νομική εκκρεμότητα ενω υπέδειξε τρεις καθηγητές μάρτυρες κατηγορίας στην ίδια υπόθεση, με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική αντιπαράθεσηω και την χαρακτήρισε «κατευθυνόμενη επίθεση» εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, ο καθηγητής θύμα της επίθεσης, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν κατείχε κρατικές θέσεις, την Παρασκευή (14/01) αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υπόθεση που σχετίζεται με ένα ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα για την πανεπιστημιακή κοινότητα, με ενήμερη την Πρυτανεία. Πηγές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αναφέρουν ότι η υπόθεση την οποία αναφέρει ο Πανεπιστημιακος εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, και δεν έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις. Ενώ παράλληλα εκκρεμεί έρευνα με καταγγελίες στην Εισαγγελία για αδικήματα που αφορούν πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας εκ των τριών καθηγητών που κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς ο αναπληρωτής καθηγητής Αναστάσιος Δράκος, έχει καταδικαστεί για ένα σκέλος της υπόθεσης και βρίσκεται στη φυλακή, ενώ οι άλλοι δύο έχουν συνταξιοδοτηθεί.
Άμεση ήταν και η παρέμβαση από την Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί η επίθεση, με την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, να έχει εκδώσει εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Ωστόσο αναμένεται η ένορκη και ολοκληρωμένη επίσημη κατάθεση του αναπληρωτή καθηγητή Αναστάσιου Δράκου, προκειμένου να αποσαφηνιστουν οι παράμετροι στην οργανωμένη καταδρομική επίθεση σε βάρος του διδάσκοντα της ΑΣΟΕΕ και κατά πόσο ενδεχομένως σχετίζονται με την ποινική εκκρεμή υπόθεση.

Ωστόσο αναμένεται η ένορκη και ολοκληρωμένη επίσημη κατάθεση του Αναστάσιου Δράκου, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και οι παράμετροι που σχετίζονται με την οργανωμένη καταδρομική επίθεση σε βάρος του διδάσκοντα της ΑΣΟΕΕ. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής.