Ασελγούσε σε ανήλικη στο.. Viber!

Σύμφωνα με την καταγγελία χρησιμοποιούσε προγράμμα διαδικτυακής συνδιάλεξης για να έρχεται σε επαφή με ανήλικες. Είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε 15άχρονη.

Την εφαρμογή επικοινωνίας Viber, χρησιμοποιούσε 34χρονος ιδιωτικός υπάλληλος για να προσεγγίζει ανήλικα κορίτσια ηλικίας από 11 έως 15 χρόνων, με τελικό σκοπό τις ασέλγειες σε βάρος τους.
Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν καταγγελίες για 8-9 περιπτώσεις ενω ταυτοποίησαν τον δράστη σε καταγγελία ασέλγειας σε βάρος 15χρονης.
Η μητέρα της ανήλικης, κατήγγειλε ότι άγνωστος ενήλικας είχε προσεγγίσει την 15χρονη, αποστέλοντας της, ηχητικά ερωτικού περιεχομένου και φωτογραφίες. Σε αυτή την περίπτωση, ο δράστης είχε συναντηθεί με τη 15χρονη σε βάρος της, ειχε προβεί σε ασελγείς πράξεις. Με άρση απορρήτου των επικοινωνιών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την ψηφιακή έρευνα εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης από την οποία είχαν αποσταλεί τα μηνύματα.
Σε έρευνα (21/05) στο σπίτι του 34χρονου κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο με κάρτα SIM , ενώ ταυτοποιήθηκε και ο λογαριασμός του προγράμματος Viber που  διαδικτυακής συνδιάλεξης.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για αποπλάνηση και προσέλκυση ανήλικης για γενετήσιους λόγους, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 11χρονης. Όπως διαπιστώθηκε ο 24άχρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα, είχε εγκλειστεί για έξι μήνες και αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.
Ο 24χρονος μέσω του Facebook ειχε πείσει το 11χρονο κορίτσι να του αποστείλει άσεμνες φωτογραφίες της.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport