“..ας αναγνωρίσουν το έργο των Αστυνομικών, ώστε να μπορέσουν να αποτελέσουν ενεργητικούς παράγοντες στην πάταξη της εγκληματικότητας”|ΑΠΟΨΗ*

Αυταποδεικτα η κατάσταση που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, δεν είναι η καλύτερη, ωστόσο η αναγνώριση του έργου του ένστολου προσωπικού, εκτός από τη διαχείριση δικογραφιων και τις συλλήψεις, προβλέπει σε κάποιες περιπτώσεις και ηθική ανταμειβή…Ένστολος αναγνώστης του nantiareport με αφορμή επιτυχή διαχείριση δικογραφιων με τη σύλληψη των κατηγορούμενων, απέστειλε το ακόλουθο κείμενο.

image

“Έχει πολλαπλές φορές ειπωθεί, καταγγελθεί και σχολιαστεί από Αστυνομικούς αλλά και από τα Θεσμικά Συνδικαλιστικά Όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, πως τα Τμήματα Ασφαλείας του Νομού Αττικής αιμορραγούν. Στον κανόνα, δυστυχώς για το μέλλον της Ελληνικής Κοινωνίας, δεν εξαιρείται κανένα. Ένα, λοιπόν, από αυτά είναι και το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης , το οποίο τον τελευταίο καιρό, παρά τις υποθέσεις που εξιχνιάζει με συλλήψεις δραστών που εμπλέκονται σε εγκληματικές ομάδες οι οποίες ενεργούν εγκληματικές πράξεις, όχι μόνο δε στελεχώνεται, αλλά υπολειτουργεί. Φαντάζει οξύμωρο το γεγονός της σύλληψης τεσσάρων δραστών οι οποίοι εμπλέκονται σε περιπτώσεις ληστειών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και των παρακείμενων περιοχών αυτής την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, σε αυτή την επιτυχία οι συντελεστές ήταν μόνον ο ζήλος, το φιλότιμο και η οργάνωση από συγκεκριμένα πρόσωπα-Αστυνομικούς που απαρτίζουν το Τμήμα.
Συγκεκριμένη μνεία καθίσταται αναγκαίο να δοθεί σε Υπαστυνόμο του Τμήματος, ο οποίος έχει μία πολυετή εμπειρία στις πιο μάχιμες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και στο ενεργητικό του πολλαπλές συλλήψεις δραστών-κακοποιών, στο στόχαστρο του οποίου εδώ και περίπου 7 μήνες είχε μπει η ανωτέρω εγκληματική ομάδα. Επίσης, σε έτερο Υπαστυνόμο του Τμήματος, ο οποίος εργάσθηκε με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα για την ολοκλήρωση της υποθέσεως. Αλλά και σε όλους τους Αστυνομικούς του Τμήματος, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα, κάτω από την υποστήριξη και χάραξη του επιχειρησιακού σχεδίου εργάσθηκαν για την επίτευξη του στόχου.
Το αποτέλεσμα για την ιστορία επετεύχθη, ωστόσο, η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία πρέπει επιτέλους να δείξει έλεος στα Τμήματα Ασφαλείας, προκειμένου να μπορέσουν να αποτελέσουν ενεργητικούς παράγοντες για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Μάχιμος-Αγανακτισμένος Αστυνομικός”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport