Αρτέμιδα: Πακιστανοί βίαζαν 17άχρονο ομοεθνή τους, για να λάβουν λύτρα από τον πατέρα του

Θύμα απαγωγής 17άχρονος Πακιστανός, με δράστες τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του προέβαιναν στην σεξουαλική κακοποίησή του.

Ο 17άχρονος λαθρομετανάστης είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από την ανοιχτή δομή κράτησης ανηλίκων λαθρομεταναστών στην Κω στις αρχές Σεπτεμβρίου και είχε ταξιδέψει στην Αττική όπου θα τον φιλοξενούσε ομοεθνης του στη Αρτέμιδα και θα τον βοηθούσε να βρει δουλειά.

Υπάλληλος της ανοιχτής δομής στην Κω, κατά την απογραφή διαπίστωσε την απόδραση του 17άχρονου και είχε ενημερώσει σχετικά το Τμήμα Ασφαλείας του νησιού.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 στην περιοχή της Αρτέμιδας απάγεται ο 17άχρονος Πακιστανος με του ομοεθνείς του δράστες να απαιτούν από τους οικείους του την καταβολή, αρχικά, του χρηματικού ποσού των #€50.000, το οποίο στη συνέχεια μείωσαν στις #€6.000, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκοτώσουν.

Έπειτα από την καταβολή #€5.000 (19/09), από τον πατέρα του θύματος σε Τράπεζα του Πακιστάν, οι απαγωγείς απελευθέρωσαν τον 17άχρονο στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής.

Όπως διακριβώθηκε οι δράστες καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησης του 17άχρονου Πακιστανού προέβαιναν σε βάρος του συστηματικά σε βίαιη σεξουαλική κακοποίηση.

Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα, Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εντόπισαν τους δράστες στην περιοχή της Αρτέμιδας, καθώς επίσης και τους δύο χώρους κράτησης στο Μαρκόπουλο και στον Βραυρώνα.

Ως δράστες της απαγωγής (01/11) τρεις Πακιστανοί -ηλικίας 17, 24 και 30 ετών -σε εκτέλεση ενταλμάτων συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, του βιασμού, της ληστείας, της εκβίασης και της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.