Αρκίτσα, Φθιώτιδα: Η σύζυγος του Γερμανού, η ηθική αυτουργία και οι αναλήψεις στην Ελβετία

Είχε δανειστεί απο τον πρώην σύντροφό της #€250.000 για να ανοίξει κατάστημα εστίασης. Δυσκολεύτηκε να τα επιστρέψει και οργάνωσε τη δολοφονία του.

Για περισσότερους απο εννέα μήνες, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, ερευνούσαν τη δολοφονία του 55άχρονου Γερμανού Gerd Peter Baumbeger, ο οποίος είχε εντοπισθεί νεκρός (10/01) εξω από το όχημά του, μέσα σε ελαιώνα στον οικισμό Τριανταφυλλιά στην περιοχή τηε Αρκίτσας, Φθιώτιδας.

Στον κύκλο υπόπτων ειχε βρεθεί και η 46άχρονη Ελληνίδα Θ.Α, πρώην σύντροφος του 55άχρονου Γερμανού η οποία είχε συνάψει νέα σχέση με τον 56άχρονο Δ.Σ και απο κοινού διέμεναν στην περιοχή της Φθιωτιδας. Οι κινήσεις και οι επικοινωνίες της 46άχρονης και του 56άχρονου συντρόφου της, όπως επισημαίνεται από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας, ήταν επιμελώς προσεκτικές ώστε να μην αφήνουν περιθώρια για υποψίες.

Δήλωσε την εξαφάνισή του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, επικαλέστηκε τρίτο πρόσωπο για άλλοθι της ίδιας και του νέου συντρόφου της, στην φιλοζωική εταιρεία της οποίας ήταν μέλη, μέχρι που προσδιορίστηκαν ως οργανωτές και δράστες της δολοφονίας του 55άχρονου Γερμανού πρώην σύντροφό της.

Ηταν και το “άλλοθι” που είχε παρουσίασει στους Αστυνομικούς στις ερωτήσεις που της υπέβαλαν καθώς ήταν από τα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του 55άχρονου Γερμανού και κλήθηκε για κατάθεση.

Η 45άχρονη υποστήριξε οτι κατα τη χρονική περίοδο που προσδιορίστηκε ο θάνατος του Γερμανού πρώην συντρόφου της,  είχαν από κοινού με τον 56άχρονο νεο σύντροφό της, παρουσία σε εκδήλωση Φιλοζωικής Εταιρεία στην Αταλάντη. Για την επιβεβαίωση του ισχυρισμού της είχε επικαλεστεί τη μαρτυρία, γυναίκας επίσης μέλους της Φιλοζωικής Οργάνωσης. Κατά την εξέταση της ωστόσο η μάρτυρας, κατέθεσε ότι στην εκδήλωση δεν είχε παραστεί η 45άχρονη αλλα ουτε και ο 57άχρονος νεος σύντροφός της.

Το πρόσφατο ταξίδι της 46άχρονης στην Ελβετία και οι αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς ως συνδικαιούχος με τον 55άχρονο Γερμανό πρώην σύντροφό της, επαναπροσδιόρισαν την έρευνα των Αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας και επικέντρωσαν την έρευνα στην ίδια.

Η τελευταία ανάληψη ύψους ποσού €85.000

Από τα εργαστηριακά ευρήματα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με εξέταση DNA και αποτυπωμάτων τους, προκύπτει η παρουσία της 46άχρονης Θ.Α και του 56άχρονου Δ.Σ  στη σκηνή του εγκλήματος. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, προσχώρησαν στον προσδιορισμό τους, και συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 55άχρονου Γερμανού. Οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες και δεν παραδέχονται την συμμετοχή του στο έγκλημα.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο 55άχρονος Γερμανος Gerd Peter Baumbeger, ακολούθησε την 46άχρονη Ελληνίδα συντροφο του Θ.Α., στην Ελλάδα το 2006.

Στα κοινα τους σχέδια για την διευκόλυνση της 46άχρονης συντρόφου του, ωστε να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της εστίασης, της διέθεσε ως κεφάλαιο, το ποσό των #€250.000 με τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού για την αποπληρωμή του αρχικού ποσού οφειλής.

Το εστιατόριο ωστόσο που άνοιξε η 46άχρονη, έκλεισε λιγο αργότερα ενώ το ζευγάρι χώρισε (2009) με την 46άχρονη να συνάπτει σχέση με τον 56άχρονο Δ.Σ., ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η 46άχρονη, οπως προκύπτει από την έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας, είχε αποσπάσει επιπλέον ποσό ύψους #€100.000 ευρώ από κοινό τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο 55άχρονος Γερμανός πρώην σύντροφό της, με τον οποίο συνέχιζαν να διατηρούν καλές σχέσεις. Βασει του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχαν υπογράψει, προέκυπτε η υποχρέωσή της 46άχρονης να καταβάλλει #€1.000 τον μήνα στον 55άχρονο Γερμανό, ενω του επετρεπε ως ενέχυρο της οφειλής, τη διαμονή του στο σπίτι της. Ωστόσο η 46άχρονη αδυνατούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και όταν ο 55άχρονος Γερμανός, της ζήτησε την αποπληρωμή του αρχικού ποσού που της είχε παραχωρήσει ως κεφάλαιο, η Θ.Α.- σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.- άρχιζε να επεξεργάζεται το σχέδιο δολοφονίας του 55άχρονου Γερμανού και υφαρπαγή των χρημάτων του, από τους κοινούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία, στους οποίους ήταν και εκείνη συνδικαιούχος.

Με την ποινική δικογραφία με κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού παραπέμφθηκαν (28/09) στον Εισαγγελέα Λαμίας.