Άρειος Πάγος: Εισαγγελική πρόταση, για εν μέρει δεκτή στην αίτηση του δολοφόνου των Ειδικών Φρουρών στου Ρέντη

Ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του
Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε (21/10) η αίτηση αναίρεσης του Ιωάννη Σαββίδη, ενός εκ των καταδικασθέντων στην υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη και τον τραυματισμό δύο ακόμα Αστυνομικών της Ομάδας, τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη.
Ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να γίνει εν μέρει δεκτή η αίτηση του Ιωάννη Σαββίδη, ως προς το σκέλος που τον αφορά και θα πρέπει να αναπεμφθεί στο Εφετείο. Όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο νέος Ποινικός Κώδικας επέφερε τροποποιήσεις στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ως προς το πλαίσιο της ποινής, με συνέπεια οι Εφέτες να πρέπει να αποφανθούν εκ νέου επί της επιμέτρηση της ποινής του.
Ο συνήγορος του δολοφόνου των Ειδικών Φρουρών, Εμμανουήλ Παπαδάκης, αναφορικά με την αίτηση αναίρεσης, υποστηρίζοντας ότι το σκεπτικό της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι ελλιπές ως προς τον εντολέα του.
Για τη δολοφονία των δύο ΔΙΑΣ έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια και 66 χρόνια, ο Ιωάννης Σαββίδης, και ο Ανδρέας Ποφίδης, ενώ αθωώθηκε ο Γιώργος Εμερτζίδης, για τον οποίο είχε γίνει δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα σε βάρος της αθωωτικής απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.