Αρχηγός ΠΣ Κύπρου: «Σβήναμε πυρκαγιές ενώ ξέραμε ότι ήταν νεκροί…» (VIDEO)

Μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας ανέλαβε στη θέση του Διευθυντή της Πυροσβεστικής, μόλις λίγες ημέρες πριν τη μαύρη επέτειο της 11ης Ιουλίου στο Μαρί στην οποία έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, έξι πυροσβέστες.

image

Μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας ο Μάρκος Τράγκολας ανέλαβε πλέον τα ηνία του Πυροσβεστικού Σωματος, και από την 1ης Ιουλίου βρίσκεται επίσημα στη θέση του Διευθυντή της Πυροσβεστικής, μετά την αφυπηρέτηση του Αντρέα Νικολάου.
Ο διορισμός του κ. Τράγκολα ήρθε μόλις λίγες ημέρες πριν τη μαύρη επέτειο της 11ης Ιουλίου στο Μαρί η οποία σημάδεψε το σώμα καθώς έπεσαν εν ώρα καθήκοντος 6 πυροσβέστες.
Φανερά φορτισμένος ο νέος Διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλώντας στην κάμερα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ εξιστόρησε τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν εκείνο το πρωινό ενώ χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του ότι «οι πυροσβέστες έσβηναν τις φωτιές που ξέσπασαν μετά την έκρηξη και έκλαιγαν καθώς γνώριζαν ότι οι συνάδελφοι τους ήταν νεκροί».
Ο Μάρκος Τράγκολας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το Μαρί είναι σημείο αναφοράς για την πυροσβεστική υπηρεσία η οποία χρειάστηκε αρκετό καιρό για να ορθοποδήσει μετά την τραγωδία, με τις μνήμες ωστόσο να παραμένουν νωπές και χαραγμένες στις ψυχές όλων.
Σε ότι αφορά το διορισμό του ο κ. Τράγκολας τόνισε ότι τον έχει «καταβάλει αίσθημα ύψιστης ευθύνης» απέναντι στους πολίτες ενώ υπόσχεση του «όσο είναι βρίσκεται στη θέση του Διευθυντή της Πυροσβετικής υπηρεσίας να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές»
Ενώ μίλησε για τα βιώματα του όλα αυτά τα χρόνια στο σώμα, τους φόβους που ένιωσε κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενώ ερωτηθείς αν γύριζε το χρόνο πίσω και είχε να διαλέξει ένα άλλο επάγγελμα η απάντηση ήταν ότι θα γινόταν ξανά «ένας μάχιμος πυροσβέστης».

Η συνέντευξη του νέου Δ/ντή του Πυροσβεστικού Σώματος Κύπρου, Μάρκου Τράγκολα


*Ντίνα Κλεάνθους/ reporter.com.cy