Απότακτος Αξιωματικός υγειονομικού ο γιατρός που γνωμάτευσε για την άδεια του 77άχρονου- Είχε αποστρατευθεί μετά από ΕΔΕ

Απότακτος Αξιωματικός του υγειονομικού για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας, γνωμάτευσε για τον 77άχρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

antoniou-pnevmonologos
Νέα και πολύ σοβαρά ερωτήματα έρχεται να προσθέσει στην περιβόητη και συνάμα ανατριχιαστικά δραματική υπόθεση της Αίγινας. Ο γιατρός που χορήγησε το πιστοποιητικό υγείας στον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο, είναι απότακτος αξιωματικός της Αστυνομίας.

Πρόκειται για Αξιωματικό του υγειονομικού, ο οποίος τέθηκε εκτός σώματος της ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές της δεκαετίας, καθώς μετά από συστηματική και σχολαστική έρευνα των αδιάφθορων προέκυψαν με στοιχεία σε βάρος του, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς όσο και διασταυρωμένες πηγές, διαπιστώθηκε τότε ότι κατακρατούσε τα βιβλιάρια ασθενείας αστυνομικών στο ιδιωτικό ιατρείο του και πως προέβαινε σε βιομηχανική γραμμή υπερσυνταγογράφησης. Η οικονομική βλάβη που επέφερε τότε στα ασφαλιστικά ταμεία των αστυνομικών, υπολογίστηκε περίπου στα 660.000 ευρώ.

Από την ίδια έρευνα, προέκυψε ότι χορηγούσε σωρηδόν αναρρωτικές άδειες σε αστυνομικούς, χωρίς τότε πάντως να προκύψει εάν οι βεβαιώσεις αυτές δινόταν με ανταποδοτική αντικαταβολή κάποιου οικονομικού τιμήματος. Γεγονός είναι πως μετά την ΕΔΕ και την έρευνα των αδιάφθορων, συνήλθαν τα πειθαρχικά συμβούλια και αποφάσισαν την απόταξη του, ενώ κατείχε τότε το βαθμό του αστυνομικού διευθυντή, Έναν κάτω από αυτό του ταξίαρχου.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν συνιστούν καμία έστω και σε επίπεδο ένδειξης ότι στην περίπτωση της χορήγησης του πιστοποιητικού υγείας πριν από 2 χρόνια στο μοιραίο χειριστή του σκάφους της Αίγινας δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενα νόμιμη διαδικασία. Πρόκειται όμως για ένα επιπλέον στοιχείο για τη διερεύνηση της υπόθεσης, που ήδη ξεκίνησε να διεξάγει ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών αλλά και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, καθώς όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, μειώνεται αυτόματα ο βαθμός αξιοπιστίας της γνωμάτευσης.

Το bloko.gr επιχείρησε όλο το προηγούμενο διάστημα της ημέρας να επικοινωνήσει με τον γιατρό για να ζητηθεί η άποψη του, όμως η επικοινωνία μαζί του υπήρξε αδύνατη

_______

*Bloko.gr