Απορρίφθηκε το αίτημα της Β.Σταμάτη για άρση ή μείωση της χρηματικής εγγυοδοσίας|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Απορρηπτική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για μείωση του ποσού εγγυοδοσίας που της επιβλήθηκε για την αποφυλάκισή της.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η σύζυγος του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου δια μέσω του συνηγόρου της κατέθεσε αίτημα (05/11) στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, προς άρση του όρου χρηματικής εγγύησης ύψους €50.000 ευρώ, ποσό που της έχει επιβληθεί κατα την υπό όρους αποφυλάκισή της, επικαλούμενη αδυναμία καταβολής του ποσού εγγυοδοσίας, λόγω απορίας.

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, ωστόσο απέρριψε το αίτημα κρίνοντας πως δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία ώστε να μεταβάλει την απόφασή του περί μείδωσης ή καταβολής του προσδιορισμένου ποσού εγγυοδοσίας κατά την υφ΄ όρων απόλυση της Βίκης Σταμάτη από το Κατάστημα Κράτησης.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Βίκης Σταμάτη κατ αίτημα της, έχει προσφύγει  στο ΣτΕ κατά της Υπουργικής απόφασης με την οποία έληξε στις 31 Οκτωβρίου η αναστολή καταβολής εγγυήσεων που ίσχυε λόγω του περιορισμού κίνησης κεφαλαίων, προσφυγή που συζητείται αύριο (06/11).

________

*ΑΠΕ- ΜΠΕ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport