Αποπειράθηκαν να “σηκώσουν” τη μηχανή του, τους ακινητοποίησε και του έκαναν μήνυση για .. απειλή!

Τους ακινητοποίησε ενώ του έκλεβαν το δίκυκλο έξω από το σπίτι του και κατέληξε στον .. Εισαγγελέα

Να σε κλέβουν και να σου ζητάνε και τα “ρέστα”! Με αυτόφωρη σύλληψη για απόπειρα διάρρηξης σε δίκυκλο, και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων στην κατοχή τους, καθώς και ναρκωτικά, οι δύο διαρρήκτες- μεταξύ των οποίων κατά δήλωσή του “οριακά ενήλικος” Αφγανός, του έκαναν μήνυση για “απειλή” και “σωματικές βλάβες” χωρίς .. ούτε μία αμυχή!

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του  NantiaReport.gr,  τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/09-02.45) δύο άτομα επιχείρησαν να κλέψουν το δίκυκλο Αστυνομικού και ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Ο ίδιος αντιλήφθηκε την απόπειρα κλοπής της μηχανής του και μόλις τον αντιλήφθηκαν οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Από την αναστάτωση ξύπνησε και ο γιό τους με τους δύο άνδρες να καταδιώκουν τους διαρρήκτες τους οποίους ακινητοποίησαν και ενημέρωσαν την Αστυνομία, για την αυτόφωρη διαδικασία. Πληρώματα της Άμεσης Δράσης σε νυχτερινή περιπολία τομέα, άμεσα από τη διαβίβαση του σήματος από το Κέντρο δήλωσαν άφιξη στο σημείο και προχώρησαν στη δέσμευση και χειροπέδιση των δραστών. Κατά τον έλεγχο στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και ναρκωτικά.

Οι δύο νεαροί κατά την εξακρίβωση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα όπου τους μετέφεραν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους, εκ των οποίων 19άχρονος – κατά δήλωσή του – Αφγανός . Το παράδοξο ωστόσο στην υπόθεση όπως επισημαίνουν στο NantiaReport.gr είναι η στάση των Αστυνομικών της Υπηρεσίας, παρά τα επιβαρυντικά πειστήρια και στοιχεία για τους δύο διαρρήκτες, έβαλαν μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη του δικύκλου το οποία αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν, για “απειλή” και “σωματικές βλάβες”. Με την ίδια μεταγωγή, διαρρήκτες και θύμα απόπειρας διάρρηξης, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και το πρωί της ίδιας ημέρας ο Εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον πολίτη, ιδιοκτήτη του δικύκλου.
Να σημειωθεί ότι θύμα της απόπειρας κλοπής του δικύκλου του, βετεράνος Αστυνομικός μεταξύ των πρώτων που είχαν επιλεγεί και διετέλεσε μέλος της ιστορικής για την ΕΛ.ΑΣ ομάδα “Ζ” και στη συνέχεια στη Διοίκηση, ο οποίος ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία για τη σύλληψη των κακοποιών στο πλαίσιο του αυτοφώρου και τελικά βρέθηκε .. κατηγορούμενος .