Το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα έχει υποστεί βανδαλισμό και το αποκαλούμενο «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο της Νομικής», που μαζί χώρο του ΕΚΠΑ που τελούσε υπό κατάληψη, ήταν εστία μόλυνσης
Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν στο «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο», και σε υπόγειο χώρο, που τελούσε υπό κατάληψη αντικείμενα που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση – πυροσβεστήρες, γάντια, δεματικά .
Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται εκκένωση, όπως πριν από ένα χρόνο, με του καταληψίες να έχουν προχωρήσει σε κατάληψη από το 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες η επανακατάληψη του χώρου πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της Διοίκησης του ΕΚΠΑ, να παραχωρήσει το κυλικείο της Νομικής σε ομάδες που δεν σχετίζονταν με τον πανεπιστημιακό χώρο.
Στην αστυνομική επιχείρηση το Μάιο του 2024 είχαν συλληφθεί 28 άτομα, χωρίς να σχετίζονται με την Πανεπιστημιακή κοινότητα, και συμμετείχαν στην κατάληψη του χώρου και μεταξύ άλλων, εξέφραζαν συμπαράσταση προς τρομοκρατικές ομάδες.
Η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση των χώρων, τους οποίους και παρέδωσε στη Διοίκηση της Σχολής.