Απολογία Μπαλάσκα, “Οι απόψεις που προέβαλα αποτελούν αποκλειστικά δικές μου προσωπικές εκτιμήσεις και προσωπική ανησυχία”|ΑΠΟΨΗ*

Με μια ενυπόγραφη “ανακοινωση” ο Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του- σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο- παραθέτει οπως αναφέρει την προσωπική του εκδοχή. Αν και επικοινωνιακότατος ο ίδιος, αποδίδει σε “ενέργειες κύκλων με κακόβουλες προθέσεις” τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

image

Παρατίθεται η ενυπόγραφη ανακοίνωση του Σταύρου Μπαλάσκα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ………………………………….
Με την παρούσα ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις μου στις 09/02/2016 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφορικά με τους συναδέλφους που υπηρετούν στην ΥΑΤ (ΜΑΤ) και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, επιθυμώ να επισημάνω τα κάτωθι:
Οι απόψεις που προέβαλα αποτελούν αποκλειστικά δικές μου προσωπικές εκτιμήσεις απέναντι στα τρέχοντα γεγονότα και έκφραση προσωπικής ανησυχίας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή σε απειθαρχία,σταση η κατι παρόμοιο ουτε αποτελούν θέσεις της Ομοσπονδίας και των οργάνων της αφού εκείνη πάγια εκφράζεται επίσημα διά του προέδρου της και του γενικού της γραμματέα. Στηρίζω αδιαμφισβήτητα την Ομοσπονδία και τα συλλογικά της όργανα (το διοικητικό συμβούλιο και την εκτελεστικη γραμματεία) δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στις καταστατικές μας διατάξεις. Επανηλειμμένα εξήγησα δημοσίως ότι σε καμία περίπτωση δεν υπαινίσσομαι η υπονοω ότι οι αστυνομικοί είναι επίορκοι και δεν θα επιτελέσουν το καθήκον τους, στο οποίο είναι απόλυτα αφοσιωμένοι. Αντιθέτως οι προσωπικές μου απόψεις διατυπώθηκαν αποκλειστικά σε σχέση με τις δύσκολες ψυχολογικές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται να ασκήσει ο αστυνομικός το λειτούργημά του. Οι ενέργειες κύκλων με κακόβουλες προθέσεις που προσπαθούν να βάλλουν τους αγώνες και το απόλυτα επιτυχημένο έργο της ομοσπονδίας και μετατοπίζουν την συζήτηση σε δηλώσεις που έτυχαν διαστρεβλώσεων και σε συσχετισμούς με τον παρελθόν, είναι αήθεις. Στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κλάδος αυτήν την στιγμή.
Γι’ αυτό κι εγώ, έχοντας διαλευκάνει την πρόθεση των δηλώσεών μου, πειθαρχώντας απόλυτα στις καταστατικές διατάξεις και μη επιθυμώντας να γίνω αφορμή περαιτέρω σχολίων και τροχοπέδη στην αποστολή της Ομοσπονδίας και των συλλογικών της οργάνων, θα σιωπήσω αλλά ταυτόχρονα θα συνεχίσω να στηρίζω αμέριστα και με όλες μου τις δυνάμεις το τιτάνιο έργο της Ομοσπονδίας μας.

*ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. .