Αποκαλύψεις από φίλο του Θρ.Λυκουρέζου για τα προβλήματα υγείας του

Τι λέει ο Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας και καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού ο οποίος παρέλαβε τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου σκάφους από το σημείο της τραγωδίας.

ti-apokalupse-filos-tou-lukourezou-gia-ta-problimata-tou

«Ο Θρασύβουλος είχε τρέλα με τα σκάφη. Τον βαστούσαν άλλοι και με τη βοήθειά τους έμπαινε στο σκάφος και οδηγούσε. Του το είχα πει “μην το κάνεις αυτό, είναι επικίνδυνο. Έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας”. Εκείνος όμως δεν άκουγε».

Τα λόγια ανήκουν στον Νεκτάριο Λεούση, πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού και δημοτικό σύμβουλο Αίγινας, ο οποίος μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» φωτίζει άγνωστες πτυχές της τραγωδίας με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα. Ο κ. Λεούσης βρισκόταν σε θαλαμηγό την ώρα του δυστυχήματος και έστειλε φουσκωτό να βοηθήσει τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

«Τη μοιραία ημέρα ήπια καφέ το πρωί με τον Θρασύβουλο. Μου είπε ότι θα πήγαινε για μπάνιο. Την παρέα του την είδα. Ήταν το ηλικιωμένο ζευγάρι και η 65χρονη, όπως ακριβώς έχει ειπωθεί. Δεν υπήρχαν άλλοι στο σκάφος του. Η κόρη του έλειπε, τα εγγόνια του είναι μικρά. Έχουν ειπωθεί πολλά ανακριβή πράγματα, όπως ότι δεν του έγινε αλκοτέστ και ότι δεν έγινε λήψη αποτυπωμάτων», προσθέτει.

Για τις στιγμές της τραγωδίας ο κ. Λεούσης εξηγεί ότι «όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι ο Θρασύβουλος είχε πρόβλημα δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύει κόσμος. Βρισκόμουν αγκυροβολημένος έξι μίλια μακριά».

Η θαλαμηγός στην οποία ήταν καπετάνιος ο κ. Λεούσης ανήκει σε Ελβετίδα, στενή φίλη του 77χρονου Λυκουρέζου. «Λόγω της φιλίας τους έδωσαν και το ίδιο όνομα στα δύο σκάφη τους. Τα ονόμασαν Ντουέντε που σημαίνει “πνεύμα του δάσους”. Το ταχύπλοο που οδηγούσε ο Θρασύβουλος ανήκει σε φίλο του που βρίσκεται στην Αγγλία, ο οποίος του το έχει παραχωρήσει προς χρήση με νόμιμη εξουσιοδότηση. Ο Θρασύβουλος ήταν με εκείνον συμμαθητές στο Κολλέγιο».

Στο μεταξύ, εξώδικη διαμαρτυρία προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη απέστειλε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την πλευρά των θυμάτων. Ο κ. Κούγιας ζητάει να του απαντηθούν εντός 24 ωρών τα παρακάτω ερωτήματα: Που βρισκόταν το σκάφος «Ντουέντε» κατά το χρόνο του εγκλήματος; Ποιοι πράγματι επέβαιναν σε αυτό; Ποιοι ήταν οι χειριστές των φουσκωτών σκαφών, τα οποία φυγάδευσαν το δράστη και τους πράγματι επιβαίνοντες;

Ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε Λιμεναρχείο; Ποια πορεία ακολούθησε το σκάφος Ντουέντε μέχρι σήμερα; Που βρίσκεται σήμερα; Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους; Για ποιο λόγο οι λιμενικές Αρχές Αίγινας, ενώ πληροφορήθηκαν από τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο πως έγινε η διαφυγή του, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, έστω κάνοντας μια τυπική έρευνα στο συγκεκριμένο σκάφος, για να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι ευρίσκοντο μέσα σε αυτό κατά το έγκλημα;