Αποφυλακίζεται ο Ηλίας Κασσιδιάρης.

Με απόφαση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, εγκρήθηκε αίτημα αποφυλάκισης το οποίο είχε καταθέσει ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασσιδιάρης.

image

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την προφυλάκισή του, κι έξι μήνες πριν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, ο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασσιδιάρης, το Συμβούλιο Εφετών κλήθηκε να αποφασίσει, αν θα έπρεπε να παραταθεί για έξι επιπλέον μήνες ο χρόνος προσωρινής κράτησης για τον Ηλία Κασσιδιάρη. Το Δικαστικό Συμβούλιο, έκρινε την άρση της προσωρινής του κράτησης, με το σκεπτικό ότι «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης», για τον Ηλία Κασσιδιάρη «αν και διώκεται για κακούργημα δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων». Αρνητική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα έδρας.
Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι της μη συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής  Αυγής σε όλη την επικράτεια πλην του ελληνικού κοινοβουλίου, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Εντός των επόμενων ωρών (01/07) αναμένεται να βγει από τις Φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής.