Αποφυλακίσθηκε ο συλληφθείς ως αρχηγός των «μπαχαλάκηδων»

Ερωτηματικά προκαλεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε πολιτικούς παράγοντες η αιφνιδιαστική αποφυλάκιση προ δύο ημερών, 26χρονου αντιεξουσιαστή

με το ψευδώνυμο “Πάντσο” που είχε συλληφθεί προ 50 περίπου ημερών για σειρα αδικημάτων κι ο οποίος αναφερόταν από την ΕΛΑΣ σαν ένας από τους αρχηγούς των επονομαζόμενων “μπαχαλάκηδων”. Πάντως υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν λόγο για σεβασμό στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ο 26χρονος αναρχικός είχε συλληφθεί το βράδυ της 25ης Ιουλίου από Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (στα πλαίσια άλλης έρευνας) έξω από σπίτι φιλικού του προσώπου, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εις βάρος του εκκρεμούσε από τις 9 Mαΐου 2017 ένταλμα του τακτικού ανακριτή για συμμετοχή σε εμπρηστικές επιθέσεις στα Εξάρχεια. Κατηγορείται ότι στις 6 Νοεμβρίου 2012 μαζί με ακόμα ένα άτομο πυρπόλησε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς και το πυροσβεστικό όχημα που είχε προστρέξει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με αναφορές στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είχε κατηγορηθεί και παλαιότερα για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια και στον Άγιο Δημήτριο, αλλά και για διακίνηση ναρκωτικών από την βόρειο Ελλάδα.

Προφυλακίστηκε με το σκεπτικό -όπως αναφέρουν νομικοί και σύντροφοι του – ότι «δεν είχε δηλώσει σταθερή διεύθυνση κατοικίας και επομένως ήταν ύποπτος φυγής».

Στο πλαίσιο «υποστήριξης» του 26χρονου αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε επίθεση με μολότοφ σε ομάδα αστυνομικών έξω από την οικία του υπουργού Επικρατείας κ Α. Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια, αλλά και σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού. Επιπλέον είχε υπάρξει προσπάθεια αρπαγής του από αστυνομικούς στην διάρκεια της προσαγωγής του στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποφυλάκιση του 26χρονου υπήρξε μετά από αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής και αποφυλάκισή του με βάση και τους λόγους που οδηγήθηκε στην φυλακή.

_____________

* Βασίλης Λαμπρόπουλος – tovima.gr