Αποφάσισε να σιτιστεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης και να προσφύγει στις Δικαστικές Αρχές

Μετά από 68 ημέρες, ο “αγωνιστής πείνας” Γιάννης Μιχαηλίδης αποφάσισε να λάβει σίτιση και προτίθεται να διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού υφ’ όρων απόλυση αίτημα που εχει απορριφθεί σπο το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Λαμίας

Με ενυπόγραφο κείμενο που δημοσιεύεται σε διαδικτυακό ιστότοπο με παράθεση ιδεολογικοπολιτικών αναφορών του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Γιάννης Μιχαηλίδης δηλώνει, «..Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας και δεν σκοπεύω να τον αφήσω ανολοκλήρωτο. Η διακοπή είναι προσωρινή. Κάποιοι απ’ τους λόγους είναι οι προφανείς. Κάποιοι δεν είναι. Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα επανέλθω, θα εξηγήσω αναλυτικά δημοσίως τους λόγους που επέλεξα την προσωρινή διακοπή. Θα συνεχίσω να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι και ευελπιστώ να μη χρειαστεί να επανέλθω.»..

Με έφεση κατά της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Αμφισσας του κατάδικου τρομοκράτη και ληστή Γιάννη Μιχαηλίδη το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας (28/07) απέρριψε εκ νέου το αίτημα του για υφ’ όρον απόλυση. Στο σκεπτικό των Δικαστών αναφέρεται «η διαγωγή του λοιπόν κατά τον πρόσφατο χρόνο είναι προσχηματικά καλή και η απόλυτη αναγκαιότητα στην συνέχιση της κράτησης του για την αποτροπή τέλεσης άλλων αδικημάτων παραμένει».

Ενώ στην ίδια απόφαση σημειώνεται οτι «μέχρι τότε είχε τιμωρηθεί με την απόφαση 3/21.1.2014 του πειθαρχικού συμβουλίου του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού με την – διαγραφείσα σήμερα – ποινή του περιορισμού σε ειδικό κελί κράτησης για πέντε ημέρες και την ποινή των 35 βαθμών συνολικά για τις πράξεις της άσκησης βίας, της απείθειας και τον ύβρεων κατά μελών του προσωπικού».

Ο κατάδικος τρομοκράτης , έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση, και με τη διάταξη του Σωφρονιστικού Συστήματος, το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας απέρριψε δις το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση του Γιάννη Μιχαηλίδη.