Απόφαση ΣτΕ για την κατάργηση των δώρων στους Δημοσίους υπαλλήλους

Συνταγματική έκρινε το ΣτΕ την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας των δημοσίων υπαλλήλων

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε κατά πλειοψηφία σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, συνταγματική την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ..

Το ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 2626-2635/2018 αποφάσεις του, είχε κρίνει (01/02) ότι η κατάργηση των δώρων-επιδομάτων αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Οι υποθέσεις που απασχόλησαν το ΣτΕ αφορούσαν δικαστικούς υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούν εκτός των Αθηνών.

Σύμφωνα μα το ΑΠΕ- ΜΠΕ, την περασμένη Παρασκευή (17/05) πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο του ΣτΕ την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά τη διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι είναι συνταγματική η κατάργηση των τριών δώρων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, των ΟΤΑ, κ.λπ..