Απόφαση για την έφεση των εκτελεστών δολοφόνων, των ΔΙΑΣ Γ.Ευαγγελινέλη και Γ.Σκυλογιάννη

“..περισσότερα από 7 χρόνια.. οι οικογένειες των θυμάτων πέρασαν και συνεχίζουν το δικό τους Γολγοθά.. περισσότεροι από 84 μήνες μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφασίσει τελεσίδικα να αποδώσει δικαίωση για τα εγκλήματα εκείνης της μέρας”..

“Στις 8 Μαίου, στις 09.30 το πρωί, στην αίθουσα Δ120Β του 6ου ορόφου του Εφετείου στην οδό Κ. Λουκάρεως θα συνεδριάσει το Προεδρείο για να αποφασίσει την τύχη της έφεσης των πρωτόδικα καταδικασμένων για τις δολοφονίες των συναδέλφων μου Ευαγγελινέλη και Σκυλογιάννη καθώς και τους σοβαρούς τραυματισμούς και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος των υπόλοιπων αστυνομικών που είχαν λάβει μέρος στην καταδίωξη που έγινε το απόγευμα της 1ης Μαρτίου 2011 στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Έχουν περάσει από τότε περισσότερα από 7 χρόνια. 7 χρόνια στα οποία οι οικογένειες των θυμάτων πέρασαν (και συνεχίζουν να περνάνε) τον δικό τους Γολγοθά. Περισσότεροι από 84 μήνες μέχρι η δικαιοσύνη να αποφασίσει τελεσίδικα για να αποδώσει δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έλαβαν χώρα εκείνη την μέρα.

Συνάδελφοι που έζησαν εκείνες τις στιγμές… Που πολέμησαν με αποφασισμένους δολοφόνους και κατάφεραν να κερδίσουν την ζωή τους. Από αυτούς που ακόμα κι αν τα σωματικά τραύματα κάποτε επουλωθούν, τα τραυμάτα στην ψυχή τους, θα παραμένουν για πάντα μια ανοιχτή πληγή.

Κάποιοι γλύτωσαν σαν από θαύμα. Μια σφαίρα πέρασε δίπλα από το κράνος του ενός. Μια άλλη σταμάτησε στο κινητό τηλέφωνο κάποιου άλλου. Ένας από αυτούς κέρδισε την μάχη με τον Χάρο στην ενταντική ενός νοσοκομείου. Ο Γιάννης κι ο Γιώργος όμως δεν γύρισαν σπίτι τους εκείνη την μέρα. Έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε το τι έγινε. Ζητάμε την δίκαιη τιμωρία εκείνων που μετέτρεψαν μια περιοχή της Αθήνας σε εμπόλεμη ζώνη για να ζήσουν την καλή ζωή, εύκολα.

Διαβάστε τις μαρτυρίες. Ακούστε τις διαβιβάσεις. Δείτε τις φωτογραφίες. Φανταστείτε ότι ήσασταν εσείς εκεί. Ότι ήταν κάποιος δικός σας άνθρωπος που δεχόταν αυτή την δολοφονική επίθεση.

Εγώ θα είμαι εκεί, όπως έχω χρέος, να φωνάξω ακόμα μια φορά ότι ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΩ και ΑΠΑΙΤΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”.

__________

* κείμενο Αστυνομικού