Η απόδραση 10λαθρομετανάστών απο την Αμυγδαλέζα, ανέδειξε τις “τρύπες” της ασφάλειας στο Κέντρο Κράτησης

Η “ελευθέρια” Αμυγδαλέζα, ως Κέντρο Κράτησης μετά την απόδραση των δέκα λαθρομετανάστών, αποκαλύπτει τις “τρυπες” στην Ασφάλεια κατά την κράτηση, ακομα και σε χώρους οσων οικιοθελώς επιθυμούν την επαναπροώθησή τους στις χώρες τους.

Οι αποδράσεις λαθρομεταναστών από τα Κέντρα Κρατησης, δεκαδες. Η κατασταση δε διαφοροποιείται στην Αμυγδαλέζα, όπως αποδεικνύει η απόδραση τα ξημερώματα της Παρασκευής (01/09-03.00) δέκα λαθρομεταναστών- Αλγερινοί και Μαροκινοί- κρατούμενοι σε χώρο για όσους οικιοθελώς δηλώνουν πρόθεση για επαναπροώθηση, μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, σε στάδιο αναμονής.

Ειδικοί Φρουροί, Συνοριακοί της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, και Αστυνομικοι βρίσκονται επιφορτισμένοι (εκτος καθηκόντων τους) με την φύλαξη των Κέντρων Κράτησης ωστόσο τον έλεγχο- όπως αναφέρουν Υπηρεσιακές πηγές στο Nantiareport- έχουν οι έγκλειστοι λαθρομετανάστες οι οποίοι δεν αρέσκονται στις συνθήκες διαβίωσης και κράτησης, και ξεσπούν σε ακραίες ενέργειες βανδαλισμών συμπλοκών μεταξύ τους και οπότε θέλουν… αποχωρούν.

Οι δραπέτες λαθρομετανάστες, ειχαν δηλώσει οικειοθελώς να επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, ωστόσο εξοργίστηκαν από την καθυστέρηση στη διαδικασία- γραφειοκρατία- ανάμεσα στη χώρα τους και την Ελλάδα  και παραμένουν κρατούμενοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και οργάνωσαν την απόδραση.

Οι δέκα δραπέτες λαθρομετανάστες, σύρθηκαν στον αύλειο χώρο της πτέρυγας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το σκοπό έκοψαν το συρμάτινο πλέγμα, πέρασαν στο χώρο της Υπηρεσίας Τεχνικών Μέσων, κι έκοψαν το εξωτερικό συρματόπλεγμα. Ωστοσο σκοπός της Υπηρεσίας Τεχνικών Μέσων της Αμυγδαλέζας αντιλήφθηκε την έξοδο τους και άμεσα ενημέρωσε για την απόδραση.

Τέσσερις λαθρομετανάστες -από τους δέκα δραπέτες της Αμυγδαλέζας- που παρέμεναν ασύλληπτοι, από αναζητήσεις εντοπίσθηκαν ίχνη της παρουσίας τους, σε ρέμα, στην περιοχή του Μενιδίου, με Αστυνομική επιχείρηση να οργανώνεται ώστε να τους προσεγγίσουν προκειμένου να τους συλλάβουν.