Αποχώρηση του δικηγόρου Χαράλαμπου Λυκούδη από την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας Παντελίδη στην υπόθεση του τροχαίου

Ο Χαράλαμπος Λυκούδης δεν εκπροσωπεί πλέον την οικογένεια του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Η απόφασή του έρχεται σε συνέχεια της απόφασης αρχειοθέτησης του φακέλου για την υπόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με την κρίση ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ στο θανατηφόρο τροχαιο της 18ης Φεβρουαρίου 2016 στην αερογέφυρα του Ελληνικού με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Παντελή Παντελίδη, το βαρύτατο τραυματισμό της Μινας Αρναούτη και τον ελαφρύτερο της Φρόσως Κυριάκου, ηταν ο λαϊκός τραγουδιστής, ο φακέλου της υπόθεσης τέθηκε στο αρχείο, με ην απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ωστόσο νέα εξέλιξη η αποχώρηση του δικηγόρου Χαράλαμπου Λυκούδη να αποχωρήσει από τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας Παντελίδη στην υπόθεση του τροχαίου.

Θεωρείται αναμενόμενη, συνέντευξη της μητέρας του τραγουδιστή, Αθηνάς Παντελίδη το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η απόφαση ενδεικνύει από κοινού επιλογή με την οικογένεια καθώς δεν προηγήθηκε αντιπαράθεση, και ότι πρόκειται για απόφαση του Νομικού, χρονικά σε διάστημα που συνέπεσε με την προσφυγή της οικογένειας στο Εφετείο  κατά της απόφασης αρχειοθέτησης της υπόθεσης.

Η Εισαγγελία  Εφετών μπορεί είτε να γνωμοδοτήσει εκ νέου  στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, είτε να ζητήσει περαιτέρω έρευνα ή να προβεί σε άσκηση ποινικών διώξεων, απόφαση τελεσίδικη για την έκβαση της.

Η έρευνα για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου, ακολούθησε μηνυτήριες αναφορών της οικογένειας Παντελίδη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της ψευδορκίας, κατά της Φρόσως Κυριάκου και της Μίνας Αρναούτη, συνεπιβάτιδες στο τζιπ του τραγουδιστή, τα ξημεξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, με συνέπεια τουωσοβαρου τροχαίου που προκλήθηκε το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του, Παντελή Παντελίδη.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπόθεση να “ανοίξει” μεταξύ των εκπροσώπων της ασφαλιστικής και τους νομικούς εκπροσώπους των δύο νεαρών γυναικών, καθώς εκκρεμούν οι αποζημιώσεις για τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου, με το υψος ποσού να διαφοροποιείται καθως η πρώτη ως πολυτραυματίας και μετά από εννέα χειρουργεία θα λάβει μεγαλύτερη αποζημίωση από την δεύτερη που τραυματίστηκε ελαφρά και εξήλθε μόνη της από το κατεστραμμένο τζιπ.

Όπως επισημαίνουν στελέχη από τον κλάδο των οδικών ασφαλειών, η ασφαλιστική εταιρία θα απαιτήσει το ποσό της αποζημίωσης προς τις δύο συνεπιβάτιδες του οχήματος, από την οικογένεια Παντελίδη εκτός κάποια άλλη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.