Από Υπηρεσία “κόμβο” της ΕΛΑΣ στις Εσωτερικές Υποθέσεις- Αντιστράτηγοι και Υποστράτηγοι σε .. περιορισμό

Με την ολοκλήρωση της θητείας του επικεφαλής στις Εσωτερικές Υποθέσεις συζητήσεις και επαφές για τον αντικατάτη του, με πληροφορίες να αναφέρουν τη μετακίνηση Αξιωματικού επικεφαλής από Υπηρεσία “κόμβο” της ΕΛ.ΑΣ ενώ αλλαγές επίκεινται στην πυραμίδα της ηγεσίας στην ΕΛΑΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις με τα περιστατικά βίας και τη δράση εγκληματικών ομάδων προκάλεσαν έντονη δυσφορία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να έχει προετοιμάσει οργανόγραμμα με μείωση στις θέσεις Ανωτάτων Αξιωματικών, στους Κλάδους και τις Διευθύνσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του NantiaReprot.gr, τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο οργανόγραμμα έχουν ήδη επιλεγεί, ενώ εκφράζεται η εκτίμηση για έκτακτες κρίσεις, στο άμεσο  μέλλον. Αυτές οι αλλαγές πρόκειται να επιφέρουν αλλαγές στους βαθμούς των Αντιστρατήγων και Υποστρατήγων.

Στην ηγεσία του Σώματος οι ίδιες πηγές στο NantiaReport.gr αναφέρουν την στελέχωση του Αρχηγού με δύο Υπαρχηγούς, με την κατάργηση στις θέσεις των δύο Γενικών Επιθεωρητών, Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Με τους Υποστρατήγους να από είκοσι να μειώνονται στους δεκαπέντε, και τους Ταξιάρχους από τις εξήντα πέντε σε πενήντα.

Αλλαγές επίκειντε και στη  Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, με την ολοκλήρωση της θητείας του επικεφαλής της Υπηρεσίας, συζητήσεις και επαφές για τον αντικατάτη του, αναφέρουν τη μετακίνηση Αξιωματικού επικεφαλής από Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. που αποτελεί κεντρικό πληροφοριακό κόμβο (information hub).

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του Nantiareport.gr, «οι οποίες αλλαγές και οι τοποθετήσεις των νέων προσώπων χρονικά, επιτρέπουν εικασίες και κρίσεις για τις συγκεκριμένες επιλογές, ως προσωπική στήριξη που έχουν την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας. Οι αποφάσεις σχετίζονται έμεσα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετα τα πρόσφατα εγκληματικά περιστατικά και την επιχειρησιακή ανταπόκριση που κρίθηκε ανεπαρκής. Ο χρόνος που θα μεσολαβήσει πρόκειται να αποτελέσει βασικό παράγοντα εξελίξεως», επισημαίνουν με χαρακτηριστικά .