Από το τηλέφωνό του “συνελήφθη” το στέλεχος του Ρουβίκωβα και του ασκήθηκε ΠΔ

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για διατάραξη ειρήνης πολιτών, συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβικωβα, έχουν ενεργήσει καταδρομικές ενέργειες σε Πρεσβείες, Υπουργεία, Εταιρείες και Γραφεία, ωστόσο η κατάληξη- κάθε φορά – τους επέτρεπε να κινούνται ελεύθεροι χωρίς νομικές κυρώσεις.

Στην πρόσφατη απειλή ωστόσο σε βάρος του προσωπικού στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας, που έχει επιλέξει να κινείται στα όρια του Νόμου, συνελήφθη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο 39άχρονος, απείλησε τηλεφωνικά σε άσκηση βιας το προσωπικό του Νοσοκομείου και προανήγγειλε βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις του, με αφορμή την φρούρηση κρατούμενου ο οποίος παραμένει σε νοσηλεία.

«Διώξτε τους Αστυνομικούς γιατί θα σας σπάσουμε στο ξύλο και θα σπάσουμε και το νοσοκομείο..»

Σε περίπτωση που το αδίκημα αποδιδόταν σε “απλη απειλή” θα απαιτούσε έγκληση, ωστόσο με την αναφορα του περιστατικού στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην άρση των επικοινωνιών- με Εισαγγελική παραγγελιά, και ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης προέκυψε καταχωρημένος στα στοιχεία του 39άχρονου, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη (19/11) στην οικία του, στα Εξάρχεια.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για σήμανση και στη συνέχεια με τη δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης ειρήνης πολιτών, ολοκληρώθηκε η μεταγωγή του στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος, και παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου, προκειμένου να καταθέσουν οι μάρτυρες, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και Αστυνομικοί.