Από τη Χίο, εθελοντής στις φωτιές της Ανατολικής Αττικής

Ενώ ήταν σε εξέλιξη το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική με προσωπικά έξοδος και το πλοίο της γραμμής από τη Χίο, ταξίδεψε μέχρι τη Ραφήνα για να βοηθήσει ως εθελοντής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Εθελοντής Πυροσβέστης, ο Λεωνίδας Βοριάς, με προσωπικά του έξοδα, ξεκίνησε από τη Χίο τη Δευτέρα (23/07), για τον Πειραιά , και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Ραφήνα, για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φονικής- όπως αποδείχθηκε- πυρκαγιάς.

“Ο Λεωνίδας, δυο ημέρες χωρίς σταματημό δίπλα και μαζί με τους εθελοντές και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου, συμμετείχε στην κατάσβεση και σε όλες τις επιχειρήσεις του Τμήματος και στις εθελοντικές εργασίες που του ζητήθηκαν. Κοιμήθηκε λίγες ώρες στο παγκάκι έξω στο πυροφυλάκιο, και μας θύμισε, πως είναι η ανιδιοτελή προσφορά και το φιλότιμο. Αυτός είναι ο Λεωνίδας Βοριάς από την Χίο. Αθλητής του ΜΜΑ (παγκρατιο) μέλος πολύτεκνης οικογένειας.

Ο Λεωνίδας για μας πλέον δεν είναι απλά ένας γνωστός, αλλά είναι οικογένεια. Φεύγοντας απόψε θα μας λείψει αλλά σύντομα θα τον ξαναδούμε τον αδερφό μας. Είτε εδώ, είτε εκεί, είτε κάπου αλλού που θα χρειαστεί η πραγματική εθελοντική προσφορά.

Τιμή μας που σε γνωρίσαμε Λεωνίδα και που σε είχαμε δίπλα μας” ανάφερε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Σταύρος Τζιβιτζής.