Απειλητική επιστολή για τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά “Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα”

Ανώνυμη επιστολή με αποδέκτη τον Νίκο Κοτζιά, με αναφορά «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», είχε παραλήπτη τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Φιλοξενούμενο στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην απειλή κατά του Νίκου Κοτζιά, ενω διευκρίνισε ότι υπήρχει μόνο επιστολή, (όχι και σφαίρες), και χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα». Ο φάκελος έχει παραληφθεί από την Αντιτρομοκρατική και η υπόθεση ερευνάται.

«Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει με αριστοτεχνικές κινήσεις τις διαπραγματεύσεις, κάτω από τις εντολές του πρωθυπουργού και το κλίμα δεν ορίζεται με τις δηλώσεις ακραίων, ούτε με απειλητικές επιστολές προς τον ΥΠΕΞ» επισήμανε ο Νίκος Τόσκας.

Πριν από λίγο, στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καταδεικνύει συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, ως ηθικούς αυτουργούς των απειλών που δέχτηκε, και καλεί τη ΝΔ και την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν τις απειλές εναντίον του “χωρίς μεν και αλλά”.

 

Με αναφορά στο Συλλαλητήριο της Κυριακής (04/01) ο αρμόδιος Υπουργός σημείωσε ότι θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης ενώ εξέφρασε την προτροπή να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.

Αναφερόμενος σε βιντεοληπτικό υλικό το οποίο ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του «Ελλήνων Πολιτεία», Νίνα Παυλίδου, σε προσκλητήριο στο Συλλαλητήριο της Κυριακής, «Πάμε να τους τελειώσουμε … μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις» που προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου- σημείωσε ότι «αναζητούνται ποινικές ευθύνες. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Οι ακραίες φωνές οδήγησαν σε ακραία λάθη και τραγωδίες».

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα της Αστυνομίας ο Νικος Τοσκας, ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουν δοθεί εντολές στην Αστυνομία ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη η συγκέντρωση. Ευελπιστώ ότι και οι διοργανωτές θα πάρουν τα μέτρα τους για να απομονώσουν τα ακροδεξιά στοιχεία».

Ερωτηθείς για τον Ρουβίκωνα, και τις απειλές που έχει εξαπολύσει ο Νίκος Τοσκας, υποστήριξε ότι «οι απόψεις της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν το εθνικό συμφέρον, όμως η δουλειά της κυβέρνησης είναι να διαπραγματεύεται μέσω διαλόγου» (…) «Οι ίδιοι οι Ρουβίκωνες λένε ότι έχουν πάνω από 100 συλλήψεις, ο Κ.Μητσοτάκης έχει κάνει “σημαία” τον Ρουβίκωνα. Ας μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει τις περιοχές αυτές, στις οποίες έχει βελτιωθεί το κλίμα, χωρίς να έχουν εξαληφθεί τα προβλήματα» σχολίασε και πρόσθεσε, αναφορικά με τις εφόδους του Ρουβίκωνα, «είναι λάθος να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τα μεγάλα προβλήματα με τα μικρά που αφορούν σε κάποιους που πετάνε προκηρύξεις. Δεν μπορεί να φυλάσσεται κάθε κτίριο για να μην πάνε κάποιοι να ρίξουν προκηρύξεις. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, είτε λέγονται Εξάρχεια, είτε εθνικά θέματα».