Απειλή στο 112.. κινητοποίησε τις Αρχές στους Τ/Σ Star και Alpha

Τηλεφωνική αναγγελία απειλής, προκάλεσε κινητοποίηση ενώ εκκενώθηκε το κτίριο με εντολή της Αστυνομίας

Στο κτίριο της Νεας Κηφισιάς στο οποίο συστεγάζονται οι Τ/Σ Star και Alpha, εκκενώθηκε με εντολή της Αστυνομίας.

Νωριτερα (23/10-19.00), άγνωστος κάλεσε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» αναφέροντας πως έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στις εγκαταστάσεις, χωρίς ωστόσο χρονικό προσδιορισμό.

Τηλεφώνημα για βόμβα σε Alpha – Star

O Αντώνης Σρόιτερ πληροφορήθηκε στον αέρα του δελτίου ειδήσεων του Alpha για την τηλεφωνική απειλή στις εγκαταστάσεις των συστεγαζόμενων  τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star.

«Είχαμε τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση πριν από λίγο για τοποθέτηση βόμβας εδώ στον τηλεοπτικό σταθμό. Γίνεται ένας σχετικός έλεγχος και αν χρειαστεί ίσως διακόψουμε το δελτίο, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», ανέφερε στον τηλεοπτικό αέρα ο παρουσιαστής.
«Όσοι δε χρειάζονται για τη λειτουργία του δελτίου είναι ήδη εκτός του σταθμού και πάρα πολλοί ρεπόρτερ επίσης είναι εκτός του σταθμού. Έχουν μείνει οι απαραίτητοι με τη συναίνεσή τους βεβαίως, και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε ο παρουσιαστής και συνέχισε στην εκφώνηση της θεματολογίας του Δελτίου.

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις εκκένωσαν το κτίριο μετά από εντολή της Αστυνομίας. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής  και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με εκπαιδευμένο σκύλο προχώρησαν σε έλεγχο των χωρών .

Από την ιχνηλασία διακριβωθηκε ότι το απειλητικό τηλεφώνημα ήταν “φάρσα” και χωρις ευρήματα (23/10-19:55) έληξε ο συναγερμός.

Λόγω περιορισμένου χρόνου για την προετοιμασία, το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star (23/10) με τη Μάρα Ζαχαρέα, δε μεταδόθηκε.