Απάτη με λογότυπα και τίτλους κρατικών εταιρειών για "εξεύρεση εργασίας" και "αγορά ακινήτων", καταγγέλει η Πρεσβεία του Κατάρ

«Αλλεπάλληλες περιπτώσεις απάτης που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω του τύπου και του διαδικτύου από εταιρείες «μαϊμού», χρησιμοποιώντας παρανόμως λογότυπα και τίτλους καταρινών κρατικών εταιρειών για εξεύρεση εργασίας στο Κράτος του Κατάρ και αγορά ακινήτων στην Ελλάδα», καταγγέλει η πρεσβεία του Κατάρ.

Eπιτήδειους οι οποίοι εκμεταλλεύονται λογότυπα και τίτλους κρατικών εταιρειών του Κατάρ, κατήγγειλε η πρεσβεία του κράτους στην Αθήνα, με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της

Πρεσβεία Καταρ- Ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της Πρεσβεία του Καταρ.

Ύστερα από καταγγελίες πριν από λίγους μήνες η πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα ενημερώθηκαν από πολίτες οι οποίοι είχαν εξαπατηθεί από εικονικές εταιρείες οι οποίες εμφάνιζαν στο Διαδίκτυο δραστηριότητα στο Κατάρ.. χωρίς να βρίσκουν τις έδρες τους. Άμεσα ενημερώθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Κατάρ οι οποίοι συνέστησαν την προσοχή στους υπαλλήλους στην πρεσβεία στην Αθήνα.
Η υπόθεση άρχισε να προβληματίζει ιδιαίτερα τους Καταριανούς, όταν κάποιες εικονικές εταιρείες εκαναν αναφορά στο όνομα του σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, πατέρα του σημερινού εμίρη, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει στην Ελλάδα με την αγορά της Οξυάς, αλλά και του ξενοδοχείου «Miramare» στην Κέρκυρα.
Η πρεσβεία του Καταρ, εκδόσει σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της,«Η πρεσβεία του κράτους του Κατάρ στην Αθήνα εφιστά την προσοχή σας σχετικά με αλλεπάλληλες περιπτώσεις απάτης που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω του Τύπου και του Διαδικτύου από εταιρείες-μαϊμού, χρησιμοποιώντας παρανόμως λογότυπα και τίτλους καταριανών κρατικών εταιρειών για εξεύρεση εργασίας στο κράτος του Κατάρ και αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Καταριανούς επιχειρηματίες.  Πρεσβεία του κράτους του Κατάρ στην Αθήνα συνιστά στους ανυποψίαστους Ελληνες και ξένους πολίτες να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις κακόβουλες ενέργειες που σκοπό έχουν μόνο την εξαπάτησή τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοπιστία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο κράτος του Κατάρ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κατάρ ή με την ελληνική πρεσβεία στο Κατάρ».
Η δημοσιότητα που έχει αναφορικά με τις επενδυτικές δραστηριότητες της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ στη χώρα μας ήταν -όπως εκτιμάται- που ώθησε απατεώνες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, με επίκληση στα ονόματα των μελών της, για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.
Για τις καταγγελίες, και τα στοιχεία τα οποία έχουν περιέλθει σε γνώση της Πρεσβείας του Καταρ, έχει ενημερωθεί και η Ελληνική Αστυνομία, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που απατεώνες, με αφορμή της οικονομική κρίση, και το όνειρο για δουλειά στο εξωτερικό εξαπατούν πολίτες, με πρόσφατη εξάρθρωση κυκλώματος από την ΕΛΑΣ, που υποσχόταν εργασία σε ανυποψίαστους πολίτες σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και το Κατάρ.