Η Αντιτρομοκρατική αναζητεί “λευκούς τρομοκράτες” και υποστηρικτά οικήματα

Τουλάχιστον πέντε άτομα, “λευκοί τρομοκράτες” και οικηματα υποστήριξης των δράσεων του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών αναζητά η Αντιτρομοκρατική. Απο τα ευρήματα εκτιμάται ότι η Πολα Ρούπα από κοινού με την 25άχρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Η εισαγγελική διάταξη δημοσιοποίησης των εγγραφων– πλαστων ΔΑΤ και αδειών κυκλοφορίας καθως και τα στοιχεία ατα οποία είχαν καταρτιστεί μαζί με γνήσια για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή από τους νόμιμους κατόχους τους- και κατασχέθηκαν στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο αποσκοπεί στην πληροφορική ροη προς την Αντιτρομοκρατική προκειμένου πολίτες να επικοινωνήσουν σε περίπτωση που γνωρίζουν στοιχεια ωστε να εντοπίσουν υποστηρικτικά οικηματα ή γιάφκες της οργάνωσης.

Ο χρονος – όπως έχει αποδειχθεί και κατα το παρελθόν – λειτουργεί ” αντιστρόφως αναλογα” για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο προκειμένου να εντοπίσουν τη γιάφκα με τον οπλισμό της Οργανωσης πριν την αδειάσουν τα ασύλληπτα μέλη. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν βάσει των ευρημάτων και των πειστηρίων των δικογραφιών, ότι υπάρχουν 4-5 «λευκοί τρομοκράτες» -δεν έχουν ποτέ απασχολήσει τις Αρχές- μέλη της νεας «γενιάς» του Επαναστατικού Αγώνα τα οποία πλέον είναι σε επιχειρησιακή ικανότητα να συνεχίσουν τις δράσεις της Οργάνωσης.

Στις ιδιόχειρες σημειώσεις καταγράφονται περισσότερα από 70 ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, εφοπλιστών, στελεχών της δημόσιας διοικησης χωρίς όμως καποια υποσημείωση, ωστόσο η ενοικίαση του γκαράζ της οδού Προμπονά, επιτρέπει εκτιμήσεις, πιθανοτατα οι στόχοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ψάχνουν το “επανασταστικό ταμείο” της Οργάνωσης 

Εκατονταδες χιλιάδες ευρω ειναι τα χρήματα που “απαλλοτρίωσαν” από τις ληστεία σε τραπεζικά υποκατάστηματα τα μέλη της Τ.Ο του Επαναστατικού Αγώνα. Μονο απο τη ληστεία στην τράπεζα που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, ανέρχονται σε #€180.000 αν υπολογίσει κάνεις τα χρήματα από την τράπεζα στη Μαλεσίνα και άλλα χρηματοπιστωτικα ιδρύματα, τα οποία η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη με τη συνδρομή ποινικών λήστεψαν για την ενίσχυση του “επαναστατικού ταμείου” εκτιμάται ότι το ποσό υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Το χωρο στον οποιο φυλάσσονται αυτα τα χρηματα αναζητα το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο στον οποίο έχουν πρόσβαση λίγα άτομα, για να χρηματοδοτήσουν ενέργειες του ένοπλου αντάρτικου πόλης.

Ο ρόλος της 25άχρονης φιλολόγου και οι “λευκοί τρομοκρατες”

Η 25άχρονη φιλόλογος, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η μπεϊμπισίτερ του 6άχρονου Λαμπρου, γιου της Πολας Ρούπα ήταν πολλά περισσότερα εκτιμούν στην ΕΛΑΣ. Θεωρείται ο άνθρωπος της απολυτου εμπιστοσύνης της 47άχρονης, η αγγελιαφορος και οικονόμος της Οργάνωσης. Σε αυτό -ενισχύεται η εκτίμηση – με την αυτοβουλη ενυπόγραφη δήλωση της κατά την μεταγωγή της στην Εισαγγελία να δηλώσει μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”. Αναμένεται η αποκωδικοποίηση των περίπου 10 καρτών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας που κατασχέθηκαν στο σπίτι της 25άχρονης στον Άγιο Δημήτριο ώστε να προκύψουν επαφές και άτομα με τα οποία ηταν σε επικοινωνία.

Για της Αρχές η Πόλα Ρούπα και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου δεν κατείχαν την εμπειρία ούτε την τεχνογνωσία για να παρασκευασουν τις βομβες. Εκτιμάται λοιπόν οτι μεταξυ των ασύλληπτων μελών  της Οργάνωσης, υπάρχει τουλάχιστον ένας ο οποίος γνωρίζει άριστα την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, με υλικό τυπου ΑΝΦΟ, τα οποία κατασχέθηκαν στο γκαράζ του Αλίμου. Επίσης θεωρείται βασιμο, η σύμπραξη και υποστήριξη απο ποινικούς, οι οποίοι προμήθευαν με οπλισμό από τη μαυρη αγορά την Οργάνωση. Η συλληψη του 37άχρονου Γ.Χ στη Νεα Σμυρνη (05/01) σε παράλληλη επιχείρηση με  τη συλληψη της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου,  ο οποίος είχε στενές επαφές με τη 48άχρονη και επισκέψεις στο σπίτι της, στην Ηλιουπολη, ενισχύει την εκτίμηση των “συγκοινωνούντων” της Τρομοκρατικής Οργάνωσης με ομαδα σκληρων ποινικών. Κατα την ανάλυση των Οργανώσεων η μετεξέλιξη του Επαναστατικού Αγώνα, η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) υποστηρίζεται απο ποινικούς, στην κατοχή των οποίων έχει περιελεθει βαρύς οπλισμός και Kalashnikov..

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε εξέλιξη