Αντικατάσταση του Διοικητή του Β’ ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων Αττικής με απόφαση του ΥπΠροΠο, για το «κόψιμο» της Εθνικής Οδού

“Καρατομήθηκε” o διοικητής του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για τη διακοπή κυκλοφορίας  στην Εθνική Οδό λόγω τις
χιονόπτωσης

Ανακοίνωση του γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού:

Kατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού.  Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την “ακώλυτη λειτουργία του έργου”. Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας. Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει.  Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν.

Απο τη διαχείριση της Νέας Οδού κλήθηκαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου».

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία, επιρρίπτει ευθύνες στην Τροχαία, αλλά και σε οδηγούς ΙΧ και φορτηγά, που έκλεισαν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), που παρεμπόδισαν τα εκχιονιστικά.