«Άντε μου στο διάολο! 26 χρόνια εθελοντής βαρέθηκα να ακούω…»

..«Πυροσβεστικά κλιμάκια παλεύουν να βγάλουν τις 24ωρες βάρδιες και να βρουν στολές να δώσουν στα παιδιά, όλοι.. προσπαθούν να αναστήσουν ερείπια πυροσβεστικά οχήματα που ούτε με βουντού δεν παίρνουν μπροστά, πόσο μάλλον με μπαλώματα»!..

Άντε μου στο διάολο !

26 χρόνια εθελοντής βαρέθηκα να ακούω κάθε αντιπυρική τα ίδια και τα ίδια, πόσο καλοί και χρήσιμοι είναι οι εθελοντές, πόσο συνεισφέρουν, πώς θα τους βοηθήσουμε, θα τους στηρίξουμε, θα τους εκπαιδεύσουμε, θα τους εξοπλίσουμε.. ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ …

Εθελοντικές ομάδες ορόσημα κλείνουν από οικονομική αιμορραγία αλλά κυρίως από έλλειψη εθελοντικού προσωπικού (όταν ο κάθε εθελοντής δεν έχει να φάει εθελοντισμό θα κάνει η μεροκάματο όπου βρει?)

Πυροσβεστικά κλιμάκια παλεύουν να βγάλουν τις 24ωρες βάρδιες και να βρουν στολές να δώσουν στα παιδιά, όλοι οι τεχνικοί, μηχανικοί και κάθε λογής μάστορες προσπαθούν να αναστήσουν ερείπια πυροσβεστικά οχήματα που ούτε με βουντού δεν παίρνουν μπροστά, πόσο μάλλον με μπαλώματα!

Ιδιώτες χορηγοί δίνουν ξανά ότι έχουν από το υστέρημα τους για να βοηθήσουν ένα ανάλγητο και άσχετο κράτος… και μετά ακούω την τετριμμένη παραίνεση.. «γίνε εθελοντής» … όταν σε κάθε Δήμο δεν έχουν τα απαραίτητα, σε άλλους μάλιστα κόβουν και το ρεύμα. Ξέρετε που βασίζονται όλοι ? στην πετριά που έχουν φάει στο κεφάλι αυτοί που λέγονται εθελοντές και προσφέρουν ακόμα και την ψυχή τους για αυτή την χώρα! Ξέρετε κάτι? ΟΛΟΙ μας πρέπει να κάνουμε κάτι για να καταλάβουν τι σημαίνει εθελοντής, τι σημαίνει προσφορά , τι σημαίνει κλέβω χρόνο από την οικογένεια μου για να τον προσφέρω στην Πολιτική Προστασία στο Πυροσβεστικό Σώμα και στους Δήμους. Το οφείλουμε στους νέους εθελοντές γιατί αν δεν κάνουμε κάτι οι νέοι Εθελοντές θα γίνουν πολύ γρήγορα ΔΕθελοντές.

Ξυπνήστε…